« Ekosfera
objavljeno prije 28 dana i 7 sati
IDEMO?

35 razloga za Marš za zivotinje 13. 4.

Prijatelji životinja donose 35 razloga zašto se pridružiti povorci Marša za životinje

Marš za životinje
Marš za životinje (Arhiva)
Više o

Marš za životinje

13. travnja 2024. u 11 sati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava okupit će se gomila istomišljenika sa stavom da životinje zaslužuju svoja prava te da one nisu ovdje kako bismo ih iskorištavali, ubijali, napuštali i zlostavljali.

Kako navode Prijatelji životinja, okrutnost i grozote koje ljudi čine životinjama premašuju sav užas koji čine drugim ljudima, i u načinu i u brojnosti. Ponukani tom činjenicom i nevjerojatnim i stravičnim slučajevima zlostavljanja životinja, koji iznova pune novinske stupce, na Maršu za životinje nosit će upečatljive transparente i glasno tražiti pravdu za one koji nemaju utočište od ljudi, kao što nemaju ni mogućnost bijega ili način da im uzvrate.

„Nevjerojatno je da živimo u državi u kojoj osoba koja je šest godina seksualno zlostavljala pse ne bude kažnjena jer je slučaj završio u zastari. Nevjerojatno je i da učenik srednje škole pred svima mrcvari mačku i ubije ju, a nitko od prisutnih ne poduzme ništa da to spriječi ili da pas godinama trpi bol zbog golema tumora i na kraju umre na lancu unatoč nebrojenim prijavama i pokušajima da mu se pruže veterinarska skrb i bolji uvjeti. Zastrašujuće je da veterinar, unatoč snimci koja prikazuje nemilosrdno batinanje konja, što je zgrozilo cijelu Hrvatsku, procijeni da je pretučeni konj u odličnom stanju", upozoravaju Prijatelji životinja.

Dodaju da je strašno da pojedinci i dalje uzgajaju činčile, tobože kao kućne ljubimce, i izvoze ih izvan države radi krzna, iako je uzgoj životinja radi krzna odavno zabranjen u Hrvatskoj. Jezivo je što se u praksi kod nas životinje nikada ne štite, a zlostavljači prolaze nekažnjeno zbog proceduralnih pogrešaka, birokratskih propusta, neprovođenja zakona ili nemara.

„Vrijeme je da se javno usprotivimo ovakvim praksama! Vrijeme je da kažemo dosta zlostavljanju i nedostatku empatije prema životinjama! Ovo što se događa životinjama nikome ne bi trebalo biti normalno niti bi se smjelo tolerirati. Životinje se ne mogu same pobuniti i zauzeti za sebe - stoga trebaju nas da dignemo glas u njihovo ime. Mi izravno ili neizravno pridonosimo njihovoj patnji ili zaštiti. Stoga smo mi ti koji moramo poručiti da se nešto mora promijeniti!" zaključuju donoseći popis od 35 razloga, iako ih ima i više, zašto bi se baš svatko trebao pridružiti Maršu za životinje 13. 4. 2024.

Prijatelji životinja upućuju sve na www.prijatelji-zivotinja.hr, gdje mogu pronaći više informacija o četvrtom Maršu za životinje, ispuniti prijavnicu za volontiranje ili se prijaviti na organizirani put iz Osijeka, Đakova i Slavonskog Broda na Marš. 

01.04.2024. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh