« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
oko metropole

34. samoborske glazbene jeseni

Program manifestacije predstavljen je danas u samoborskom hotelu "Lavica"

(Getty Images)
Više o

glazbeni festival

,

Samobor

,

klasična glazba

,

world music

,

zagreb-info

Tijekom 34. samoborskih glazbenih jeseni od 18. rujna do 10. listopada u Samoboru će gostovati brojna ugledna imena hrvatske i svjetske glazbene scene, rečeno je.

Izvršna direktorica festivala Renata Glojnarić istaknula je da je, usprkos recesijskoj godini, program ovogodišnje priredbe proširen i obogaćen, priopćeno je iz Apriori komunikacija.

Uvodni kulturni događaj festivala bit će otvorenje izložbe fotografija Romana Grozića s prošlogodišnjeg izdanja te glazbene priredbe.

Novost u ovogodišnjem programu je i posebno izdvojeno natjecanje mladih glazbenika za nagradu "Ferdo Livadić" na kojemu će se od 21. do 23. rujna žiriju i publici predstaviti devet mladih umjetnika odabranih na natječaju.

Dodjela nagrada i nastup prošlogodišnje pobjednice Dunje Bontek bit će 24. rujna.

Ukupno će biti održano 26 koncerata, od kojih je umjetnički ravnatelj Goran Merčep izdvojio koncert povodom 50. obljetnice rada glazbene pedagoginje i pijanistice Pavice Gvozdić te koncert u povodu 25 godina djelovanja Zagrebačkog gitarskog trija pod vodstvom Darka Petrinjaka.

Merčep je izdvojio i nastup Maxa Emanuela Cenčića koji će sa svojim ansamblom nakon više od deset godina ponovno nastupiti u Hrvatskoj te mladog violončelista Treya Leea koji će biti voditelj Samoborskim gudačima.

Koncertni program karakteriziraju rana renesansa i barokna glazba u formi igrokaza.

Nastup World music ansambla Sharq iz Jordana donosi novi izričaj u festival, a to je predstavljanje kultura svijeta.

Predviđen je i Guitar week u kojem će svoje umijeće iskazati Zagrebački gitarski trio, Zoran Dukić te Dubrovački gitarski trio te duet Petrit Çeku na gitari i Luka Šulić na violončelu

Bit će održane i dvije majstorske radionice - udaraljkaška i gitaristička.

Od 25. rujna održavat će se i afterparty od 22h u caffe baru Havana na Trgu kralja Tomislava. Tamo će se, između ostalih, moći čuti i Danijela Pintarić i Goran Navojec, a program će se održavati četvrtkom, petkom i subotom. (Hina/ metro-portal)

14.09.2009. 19:14:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh