« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
I, KAKO STE PROŠLI? :)

3 znaka visoke inteligencije

Stručnjaci su u istraživanjima otkrili vezu između događaja iz prošlosti i visokog IQ-a, pa evo o kojima se zapravo radi

Jeste li pravi bistrić?
Jeste li pravi bistrić? (Arhiva)
Više o

inteligencija

,

IQ

,

znakovi

,

visoka inteligencija

Visoka inteligencija nosi mnogo dobroga, ali i lošega sa sobom, a u našoj dragoj domovini baš i nije pri vrhu traženih karakteristika, što se najbolje vidi u odnosu sustava obrazovanja prema visokointeligentnoj djeci - zatire ih se na svakom koraku.

No, tako je bilo i prije, pa ako u međuvremenu niste svratili na neki Mensin test inteligencije i uvjerili se da ste stvarno pametni, evo par znakova da spadate u prave bistriće.

Naime, stručnjaci su u istraživanjima otkrili vezu između događaja iz prošlosti i visokog IQ-a, pa evo čega bi se trebali prisjetiti:

Išli ste u glazbenu školu - glazbeno obrazovanje povećava verbalnu inteligenciju, a time i sposobnost fokusiranja te kontrole. Jedno od tih istraživanja provedeno je s djecom od koje je polovica njih redovno sudjelovalo u glazbenoj obuci, dok je druga polovica djece pohađala umjetnički program. Na kraju eksperimenta, koji je trajao četiri tjedna, 90 posto djece koja su sudjelovala u glazbenom programu je pokazalo viši verbalni IQ od druge djece.

Naučili ste čitati jako rano - britansko istraživanje u kojem je sudjelovalo 2000 parova blizanaca otkrilo je da djeca koja su ranije naučila čitati imaju viši IQ od svog blizanca. Stručnjaci su uvjereni da ih je upravo to ranije učenje čitanja učinilo pametnijima. 

Strašljivi ste - možda zvuči nategnuto, no strah, sramežljivost i bojažljivost mogu imati neke pozitivne strane. Kako tvrdi psiholog Jeremy Caplan, pacijenti koji imaju smetnje i pate od anksiozno-depresivnih poremećaja imaju viši IQ od pacijenata s lakšim simptomima.

I, jeste se pronašli?

30.12.2018. 15:46:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Mario
    30.12.2018. 17:28
    Jedan jedini znak inteligencije bio mi je kad sam shvatio da moram raditi nesto u zivotu a ne po cijeli dan da igram igrice. Od PUBG do Casino Guru igara. E tad sam shvatio da imam to malo inteligencije koje valja iskoristiti.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh