« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 21 dan i 8 sati
CHANGE

3 znaka da trebate promijeniti posao

Ako vam netko ponudi značajno bolje uvjete, sigurno se nećete puno premišljati, no što kada vas samo nešto... žulja?

Hmmm :)
Hmmm :) (Shutterstock)
Više o

posao

,

promjena posla

Ponekad je očigledno da je vrijeme za pronalazak novog posla, ali to nije tako jednostavno prepoznati - naravno, ako vam netko ponudi značajno bolje uvjete, sigurno se nećete puno premišljati, no što kada vas samo nešto... žulja?

Često postoje manji znakovi na koje trebate obratiti pažnju. Časopis Forbes donosi tri znaka koji pokazuju da je vrijeme da počnete tražiti novi posao.

Nemotiviranost - sam odlazak na posao je za vas dnevna borba. Dosada je emocija koja prevladava na poslu i jedno što vas uzbuđuje je odlazak s posla. Možda ćete otkriti da ste i lijeni, čak i ako ste inače marljivi zaposlenik. Doživjeti nešto ili sve ovo je potpuno normalno, ali ako to postane nešto redovito, to je jasan znak da je vrijeme da počnete tražiti nešto novo.

Razdražljivost - svi imamo dane u kojima se samo probudimo lošeg raspoloženja i to raspoloženje ostane s nama cijeli dan. Ako je to loše raspoloženje vaše uobičajeno stanje, vrijeme je da procijenite kako stoje stvari na poslu. Pazite na dugačka razdoblja u kojima se osjećate razdražljivo ili vam smetaju sitnice koje ne bi trebale. Razdražljivost često može postojati i kod kuće, pa obratite pažnju na svoje raspoloženje i kada ste izvan ureda. Ako utvrdite da ste i dalje ljuti i frustrirani nakon radnog vremena i vikendom, to je siguran znak da vaš posao ima negativan učinak.

Stalni stres - stres se manifestira na različite načine pa ga je ponekad teško odmah uočiti. Česti znakovi stresa su: česte bolesti, umor, kožni problemi poput pogoršanja akni, nesanice, glavobolje i probavne tegobe. Stres se pokazuje i kod fizičkih aktivnosti poput grickanja noktiju, titranja očiju i trzaja. Budući da se stres može pokazivati ​​na više načina može pomoći ako pratite kako se osjećate. Ako je naglašeno vaše stalno stanje stresa poslu, promjena je najzdravija opcija. Dok tražite novi posao, potražite načine kako smanjiti stres. 

15.11.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh