« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
SAVJETI

3 savjeta za zdravo mršavljenje

Za zdravi gubitak kilograma treba imati dobar plan, ali u svakom slučaju dobro je slijediti ova tri jednostavna koraka

Isplanirajte vi to pomno...
Isplanirajte vi to pomno... (Arhiva)
Više o

savjeti

,

zdravo mršavljenje

Zdravo mršavljenje postalo je imperativ u današnje doba, a to znači da trebate razmisliti i odlučiti se na neke korake i promjene.

No, one najpopularnije brze dijete definitivno nisu dobar izbor i mogu naštetiti vašem zdravlju.

Za zdravi gubitak kilograma treba imati dobar plan, ali u svakom slučaju dobro je slijediti ova tri jednostavna koraka: 

Smanjite unos šećera i ugljikohidrata - kad to učinite, osjećaj gladi će se smanjiti i na kraju ćete unijeti puno manje kalorija. Umjesto da vaše tijelo sagorijeva ugljikohidrate za potrebnu energiju, počet će se hraniti uskladištenim mastima. Još jedna važna stvar kod manjeg unosa ugljikohidrata je da se smanjuje razina šećera u krvi, a tako će bubrezi izbaciti višak soli i vode iz tijela. Na taj način se smanjuje nadutost u tijelu. Zbog toga se često na početku mršavljenja izgubi veći broj kilograma.

Unosite bjelančevine, masnoće i povrće - sastavite svoj jelovnik tako da odmah unesete dovoljno važnih nutrijenata. Prehrana s visokim udjelom proteina također može smanjiti žudnju i opsesivne misli o hrani za 60 posto, ali i smanjiti želju za grickalicama, a zbog toga ćete unijeti manju količinu kalorija. Kada se radi o gubitku kilograma, bjelančevine su glavni nutrijenti. U zdrave masnoće spadaju: maslinovo ulje, kokosovo ulje i ulje od avokada te maslac. Jedite 2-3 obroka dnevno. Ne bojte se unositi masnoću u tijelo jer su one potrebne. 

Vježbanje - ne morate vježbati kako biste smršavjeli, sli se ipak preporučuje. Najbolja opcija je odlazak u teretanu 3 do 4 puta tjedno. Ako teretana nije opcija za vas, možete hodati, trčati, voziti bicikl ili plivati. Naravno, ako prije niste vježbali vrlo je važno zatražiti stručni savjet.

29.10.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh