« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
ZAPAMTITE!

3 savjeta za sprječavanje glavobolje

Ako ćemo se voditi po onoj staroj "bolje spriječiti nego liječiti", glavobolje i migrene mogu se izbjeći uz ova tri savjeta

Bolje spriječiti... ide ona narodna mudrost
Bolje spriječiti... ide ona narodna mudrost (Arhiva)
Više o

glavobolja

,

prevencija

Glavobolje su postale neizbježna posljedica ubrzanog tempa života i stresne svakodnevnice, toliko da nekima mogu postati nešto više od povremene gnjavaže - svagdašnja jadikovka.

No, ako ćemo se voditi po onoj staroj "bolje spriječiti nego liječiti", glavobolje i migrene mogu se izbjeći uz ova tri savjeta: 

Mentalna higijena - zdrav život ne znači samo tjelovježba i pravilna prehrana. Imajte na umu da se sretni hormoni mogu lakše otpuštati kad činite dobro i svom umu. Odvojite barem 10 minutasvaki dan kako biste se opustili. Proučite vrste meditacije, ali za početak je dovoljno da određeno vrijeme potpuno posvetite sebi i zaboravite brige. To mogu biti i sitnice: čitanje knjige, slušanje glazbe, šetnja prirodom.

Prilagodite prehranu - postoji pregršt prehrambenih okidača glavobolje kojih nismo ni svijesni. Ako ste skloni glavoboljama, pokušajte obratiti pozornost kako se osjećate nakon unosa određene hrane. 

Uklonite stres - stres je uzrok većine glavobolja. Dok smo pod stresom, tijelo otpušta hormone u krvotok koji mogu utjecati na način na koji percipiramo bol. Tenzije u mišićima, škripanje zubima i tvrda ramena samo su neki odgovori na stres koji povećavaju vjerojatnost glavobolja. Počnite od stvari koje vam utječu najveći stres. Naučite simplificirati stvari u životu i izbacite ono što znate da vam šteti. Poradite na boljoj organizaciji zbog koje se nećete osjećati izgubljeno u danu.

15.04.2019. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh