« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana
ZAPAMTITE!

3 savjeta za promjenu životnih navika

Ključno je eksperimentirati sa životnim navikama i zadržati ono što nam najviše odgovara i najbolje djeluje na naše tijelo

Usvojite zdrave navike
Usvojite zdrave navike (Shutterstock)
Više o

zdrav život

,

loše navike

,

nove navike

Savjeta o prehrani i tjelovježbi ima napretek, štoviše, na svakom koraku nešto nam preporučuju, savjetuju i predlažu... no, iako su brojne informacije vrlo korisne, najvažnije je naći ono što nama odgovara.

Primjerice, neki će reći da su masnoće najgori neprijatelj linije, drugi da je šećer, a treći da su ugljikohidrati ubojica mršavljenja.

Kako bismo u toj šumi pronašli ono što je dobro za nas, ključno je eksperimentirati sa životnim navikama i zadržati ono što najviše odgovara i pozitivno djeluje na naše tijelo.

Za slučaj da ste konačno odlučili promijeniti način života, dobar su početak ove tri navike koje nisu stroge, a dovoljna su motivacija za nastavak i prenosi ih Mindbodygreen.

Potražite podršku - osjećate preveliki pritisak kad vježbate sami? Nagovorite prijatelja da ide s vama na trening ili trči svaki vikend. Neke se osobe puno više opuste i daju sve od sebe kad imaju bliskog prijatelja uz sebe. Dogovorite se da se međusobno gurate do vlastitih granica i da si ne dopustite odustajanje. S prijateljem će se javiti i mala doza kompetitivnosti zbog čega ćete se posebno truditi.

Sprijateljite se sa 'zabranjenim voćem' - sljedeći put kad vas uhvati želja za nečim nezdravim isprobajte ovu praksu. Umjesto da se opirete, stanite na minutu i razmislite o čemu se zapravo radi. S razlogom se zove 'žudnja' za nečim. Prepoznajte zašto je ovdje i radi li se o gladi ili nečemu na psihičkoj bazi. Pokušajte zamisliti da tu želju samo nosite sa sobom i da vi kontrolirati nju tijekom dana, a ne ona vas.

Vježbajte bilo gdje i kada - želja za ogromnim i trenutačnim uspjehom gotovo uvijek rezultira neuspjehom. Za razliku od toga, mali ciljevi koje odmah možete obaviti vode do većeg uspjeha. Odaberite i prepoznajte mini vježbe koje možete raditi tijekom dana i povežite ih s redovitom fizičkom aktivnošću.

13.09.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh