« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
EH, DA... :)

3 pogreške u kuhinji koje nas debljaju

treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma

Pazite što radite
Pazite što radite (Arhiva)
Više o

kuhanje

,

debljanje

Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma. 

Kruh - zamijenili ste bijeli kruh tamnom varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje vrijeme. 

Reciklirano ulje - prženje hrane u dubokom ulju, kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se nekoliko puta pržila hrna, nalaze se slobodni radikali koji su kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.

Stalno kušanje - normalno je da ćemo kušati hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja. 

10.09.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh