3 pogreške u kuhinji koje nas debljaju
treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma
Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.
Kruh - zamijenili ste bijeli kruh tamnom varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje vrijeme.
Reciklirano ulje - prženje hrane u dubokom ulju, kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se nekoliko puta pržila hrna, nalaze se slobodni radikali koji su kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.
Stalno kušanje - normalno je da ćemo kušati hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja.
Novi komentar