« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
ISPROBAJTE :)

3 namirnice koje podižu testosteron

Razina testosterona prirodno se smanjuje s godinama, no neka zdravstvena stanja, način ishrane i ostali faktori mogu biti razlog njegovog bržeg opadanja

Mislite da niste dovoljno frajer?
Mislite da niste dovoljno frajer? (Shutterstock)
Više o

hrana

,

šipak

,

testosteron

,

luk

,

đumbir

Lako je reći - budi muško, no što kad vam glavni faktor, testosteron, zakaže? Naime, ovaj muški spolni hormon igra veliku ulogu u plodnosti, seksualnoj funkciji i mišićnoj masi.

Očekivano, razina testosterona prirodno se smanjuje s godinama, no neka zdravstvena stanja, način ishrane i ostali faktori mogu biti razlog njegovog bržeg opadanja.

Kao i kod svega što se tiče našeg organizma, tu je priroda da nam pruži ruku - evo tri namirnice koje dokazano podižu razinu testosterona:

Đumbir - svakodnevno konzumiranje đumbira omogućuje podizanje razine testosterona u krvi za čak 17.7 posto u tri mjeseca. Znanstvenici smatraju kako je đumbir zaslužan i za poboljšanje kvalitete sperme.

Luk - dnevno konzumiranje soka s lukom u periodu od četiri tjedna znatno povećava razinu testosterona u krvi. Uz to, luk je odličan antioksidans, a njegovo konzumiranje pogoduje i smanjenju kilograma.

Šipak - jedan od simbola plodnosti i seksualnosti, a uz to pospješuje zdravlje srca i reducira stres. Istraživanje iz 2012. je pokazalo kako šipak može povećati razinu testosterona i kod muškaraca i kod žena. Šest ispitanika je pilo čisti šipkov sok 14 dana, a na kraju su rezultati pokazali kako je kod oba spola razina testosterona porasla za 24 posto. 

Stoga, ne časite ni časa :)

28.11.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh