« Seks
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
WOW!

3 istine o klitorisu

Donosimo neke činjenice o klitorisu koje bi svaka žena trebala znati jer, ne zaboravite, vaši užici ovise o ovom komadiću tijela

Znate li ove činjenice?
Znate li ove činjenice? (Arhiva)
Više o

žene

,

klitoris

Klitoris je jedan od najčudesnijijih djelova ljudske, odnosno ženske anatomije i jedini organ koji služi isključivo za užitak.

1998. liječnica Helen O 'Connell objavljuje knjigu Anatomija klitorisa, a tek 2008. magnetskom rezonancijom se otkriva kako ovaj organ zaista izgleda i koliko je velik. 

Donosimo neke činjenice o klitorisu koje bi svaka žena trebala znati. Ne zaboravite, vaši užici ovise o ovom komadiću tijela.

G-točka je dio klitorisa- nalazi se na vanjskom zidu vagine, a može se dosegnuti prstom. Dio je  klitorisa. Više je riječ o području, nego o točki.

Klitoris je veći nego što mislimo - klitoris nije dio vagine, već dio vulve - vanjskog dijela ženskog spolnog organa. No, ipak nije tako jednostavno. Vanjski dio klitorisa nalikuje perli i izdiže se između usana, dok je unutarnji dio puno veći - može dosegnuti veličinu prosječnog penisa i nalazi se unutar abdomena, u području zdjelice. 

Ključan je za orgazam - bez klitorisa nema orgazma. "Klitoris je prepun živčanih završetaka, pokriven je s njih čak 8000. Većin ih se nalazi na samom vrhu klitorisa - onom dijelu koji nam je vidljiv. Čak i ako doživite vaginalni orgazam, on je uzrokovan podražvanjem klitorisa s unutarnje strane.

27.06.2019. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh