« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NAJVIŠE PROSVJETI I SPORTU

295,6 milijuna kuna za novi proračun Zagrebačke županije

Skupština Zagrebačke županije izglasala je danas proračun Županije za 2010. a on je za sedam posto manji u odnosu na ovogodišnji proračun

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

Zagrebačka županija

,

proračun

Najviše novca i to oko 117 milijuna namijenjeno je za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, dok na zdravstvo i socijalnu skrb ide nešto manje od 38 milijuna kuna.

Poljoprivredi, ruralnom razvitku i šumarstvu idu oko 24 milijuna, a za promet i komunalnu infrastrukturu nešto manje od 24 milijuna kuna. Za gospodarstvo su predviđena 23 milijuna, a za prostorno uređenje gradnju i zaštitu okoliša 19 milijuna kuna.

Usvojen je i prijedlog programa javnih potreba u kulturi za 2010. za što je proračunom namijenjeno 5,4 milijuna kuna dok je za javne potrebe u športu osigurano 5,6 milijuna kuna.

Zagrebačka županija će od iduće godine, kako je danas odlučila Skupština, subvencionirati prijevoz srednjoškolaca iz obitelji koje ostvaruju pravo na dječji doplatak u stopostotnom iznosu.

Zagrebački župan Stjepan Kožić proračun je ocijenio štedljivim, socijalnim i razvojnim pošto je smanjena troškovna strana, uključujući i masu za plaće, dok su sredstava za odjele koji se bave razvojem kao što su gospodarstvo, poljoprivreda i infrastruktura, ostala na ovogodišnjoj razini.

Župan Kožić je podsjetio i na niz mjera za gospodarstvenike i obrtnike kao što su četiri kreditne linije izravne pomoći obrtnicima i izgradnja poduzetničke zone. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 20:44:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh