« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
CU'FUS

2. CU'FUS - Cirkuski Ulični Festival U Samoboru

I ove godine CU'FUS ide dalje, samo ovoga puta na monociklima, i to nizbrdo

Monociklom niz brdo i još čudo svega
Monociklom niz brdo i još čudo svega (CU'FUS)
Više o

Samobor

,

CU'FUS

,

cirkuski ulični festival

Drugi Cirkuski Ulični Festival U Samoboru (CU'FUS Fest) održava se u Samoboru za vikend od 17.- 20. svibnja. Mnoštvo artista - klaunova, žonglera, akrobata i muzičara iz Hrvatske i cijeloga Svijeta, u centru grada izvodit će ulične predstave. Kroz igru, smijeh i veselje, zabavit će i zbližiti sve generacije posjetitelja koji vole cirkus. EXTREME CU'FUS prikazat će i ekstremnije cirkuske vještine poput hodanja po žici, plesa na svili, te spust monocikala!!! Ove godine, po prvi put u Hrvatskoj, održat će se i izuzetno atraktivan brdski spust monocikala - Croatian Unicycle Tournament - C.U.T.. Cirkuski majstori u radionicama „cufusarija" podučavat će svojim vještinama. CU'FUS počinje u četvrtak Vatrenom Paradretinom sudionika na trgu kralja Tomislava, a luda glazba, brojni šouovi, akrobacije i predstave za djecu, koje i odrasli smiju gledati, od jutra do kasne večeri, pobrinut će se za ugodno provedene dane u Samoboru. Sve predstave su dakako besplatne, a njihov raspored pogledajte na www.cufus.net

Od stranih umjetnika na CU'FUS dolaze Goma i Migui Mandalasol (Argentina), Anaspitos (Velika Britanija), Barabba (Italija) Jukebox (Austrija) i Visi-baba (Srbija). Od hrvatskih nastupaju: Amixila, Klaun Marek, Nikol nikol, Kikiriki, Zvuk sjene, Vita-min, Cirkorama, Cigoman band, Ljerko i Zvekan, Fajerfal - filmski historijat cirkusa i drugi. Posebno ističemo i Crvene noseve - klaunove doktore - humanitarne prijatelje festivala CU'FUS, koji će kroz kabaretski program prezentirati svoj rad za pomoć bolesnima i ljudima koji pate.

Za dnevnu i večernju zabavu tu su dva i dva = 4? velika luda benda (pod time mislimo da ih ima puno u bendu - Drvored, etnOrkestar, Tiću i Me-do ;) te DJ-evi i muzički Chilli bar! Za gladne tu je kotao s eksperimentima od divljači i 78 vrsta gljiva, dok za žedne točimo poseban eliksir, koja je kao i Festival primjeren za sve uzraste - sok od koprive !!! Aha, i da ne zaboravimo, imamo i nagradnu igru koja se zove Na-Gradnu. Radi se o potoku Gradni, tj. njegovom prelasku i to po špagi... ali na monociklu! Posebne atrakcije CU'FUS-a su spust monocikala, slackline, ples na svili i natjecanje u branju koprive.

SPUST MONOCIKALA - Ako ste mislili da je nemoguće voziti se na jednom kotaču niz brdo - znajte da nije! Moguće je pritom se i utrkivati! Croatian Unicycle Tournament (C.U.T.) je međunarodna utrka, a okupit će brojne iskusne vozače monocikala iz Hrvatske i Europe!
SLACKLINE- je vještina hodanja po užetu. U ovom slučaju slacklineu, rastezljivoj gurtni koja hodaču, osim održavanja ravnoteže, omogućuje izvođenje skokova i akrobacija. PLES NA SVILI - je vještina penjanja po i izvođenja plesnih figura na tkanini. Izvodi se na dvije vertikalne široke trake od tkanine, dužine pet i više metara i izuzetno je atraktivan! NATJECANJE U BRANJU KOPRIVE - tradicionalna je samoborska igra u kojoj će se i posjetitelji moći okušati!

U Samobor na CU'FUS može se pješice, busom, autom, na metli, monociklu, štulama ili svemirskim brodom! Dobro nam dođite, dobro nam ostajte i dobro se provedite.

MIT AUTO, METLA ODER BUS, HAJ'MO SVI POD MUS U SAMOBOR NA CU'FUS

13.05.2012. 17:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh