« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
EU FONDOVI

150 milijuna kuna za inovacije proizvoda i usluga

Najniža vrijednost koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 150.000 kuna dok je najviša vrijednost potpore 1.400.000 kuna

Odličan natječaj!
Odličan natječaj! (Arhiva)
Više o

EU fondovi

Cilj ovog natječaja je poticanje inovativnosti novoosnovanih MSP-ova za uvođenje inovacija koje rezultiraju proizvodom ili uslugom koja je novost na tržištu. Ovim natječajem žele se podržati kapaciteti MSP-a za ulaganja u nova rješenja koja se temelje na istraživanju i razvoju te podržati inovativna novoosnovana poduzeća koja su usmjerena na proizvodnju inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti.

Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala ili srednja poduzeća (1-249 zaposlenih) osnovana najviše 36 mjeseci prije dana predaje projekta, a koja se neće zatvoriti ili ponovno otvoriti  za potrebe natječaja.

Iznos i intenzitet potpore

Najniža vrijednost koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 150.000 kuna dok je najviša vrijednost potpore 1.400.000 kuna. Intenzitet potpore iznosi 85% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ulaganja koja su dozvoljena

U sklopu ovog natječaja dozvoljena su ulaganja u materijalne proizvode i nematerijalne proizvode (usluge) koji su novost na tržištu (globalno, međunarodno, lokalno tržište). Projekti koji nemaju za cilj lansiranje gotovog proizvoda/usluga na tržište nisu prihvatljivi.

Prihvatljivi troškovi

U okviru ovog natječaja prihvatljive aktivnosti su: a) prilagodba proizvoda/usluge zahtjevima tržišta koja uključuje prilagodbu i dovršetak inovacije proizvoda i/ili usluge zahtjevima tržišta, uključujući testiranje, ugradnju i optimizaciju testnih rezultata u završni proizvod/uslugu, transfer znanja i tehnologije, revizija studije izvedivosti, dizajn proizvoda, zaštita i upravljanje intelektualnim vlasništvom proizvoda/usluge b) priprema lansiranja proizvoda/usluge koja uključuje izradu marketinškog plana, istraživanje i testiranje tržišta za inovaciju, verifikacija analize tržišta, testiranje proizvoda s potencijalnim kupcima, operativne marketinške aktivnosti.

Prijave traju do 15. veljače 2019. i traju do 29. lipnja 2020. ili iskorištenja raspoloživih sredstava.

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

12.02.2019. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh