Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2019. 16:01:00
EU FONDOVI

150 milijuna kuna za inovacije proizvoda i usluga

Najniža vrijednost koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 150.000 kuna dok je najviša vrijednost potpore 1.400.000 kuna

Odličan natječaj!
Odličan natječaj! (Arhiva)

Cilj ovog natječaja je poticanje inovativnosti novoosnovanih MSP-ova za uvođenje inovacija koje rezultiraju proizvodom ili uslugom koja je novost na tržištu. Ovim natječajem žele se podržati kapaciteti MSP-a za ulaganja u nova rješenja koja se temelje na istraživanju i razvoju te podržati inovativna novoosnovana poduzeća koja su usmjerena na proizvodnju inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti.

Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala ili srednja poduzeća (1-249 zaposlenih) osnovana najviše 36 mjeseci prije dana predaje projekta, a koja se neće zatvoriti ili ponovno otvoriti  za potrebe natječaja.

Iznos i intenzitet potpore

Najniža vrijednost koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 150.000 kuna dok je najviša vrijednost potpore 1.400.000 kuna. Intenzitet potpore iznosi 85% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ulaganja koja su dozvoljena

U sklopu ovog natječaja dozvoljena su ulaganja u materijalne proizvode i nematerijalne proizvode (usluge) koji su novost na tržištu (globalno, međunarodno, lokalno tržište). Projekti koji nemaju za cilj lansiranje gotovog proizvoda/usluga na tržište nisu prihvatljivi.

Prihvatljivi troškovi

U okviru ovog natječaja prihvatljive aktivnosti su: a) prilagodba proizvoda/usluge zahtjevima tržišta koja uključuje prilagodbu i dovršetak inovacije proizvoda i/ili usluge zahtjevima tržišta, uključujući testiranje, ugradnju i optimizaciju testnih rezultata u završni proizvod/uslugu, transfer znanja i tehnologije, revizija studije izvedivosti, dizajn proizvoda, zaštita i upravljanje intelektualnim vlasništvom proizvoda/usluge b) priprema lansiranja proizvoda/usluge koja uključuje izradu marketinškog plana, istraživanje i testiranje tržišta za inovaciju, verifikacija analize tržišta, testiranje proizvoda s potencijalnim kupcima, operativne marketinške aktivnosti.

Prijave traju do 15. veljače 2019. i traju do 29. lipnja 2020. ili iskorištenja raspoloživih sredstava.

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

12.02.2019. 16:01:00
http://metro-portal.hr/150-milijuna-kuna-za-inovacije-proizvoda-i-usluga/116867/