« Film
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
FESTIVALI

12. DORF u Primoštenu

U Primoštenu će posjetitelji tijekom 3 večeri moći pogledati ukupno 8 filmova, od kojih iz regionalne selekcije izdvajamo 2 hrvatske premijere

Evo nam i DORF-a po 12. put
Evo nam i DORF-a po 12. put (Arhiva)
Više o

SuperUho

,

12. DORF

Primošten će ovaj vikend postati glazbeno-filmski centar! Ovogodišnji festival Dokumentarnog rock-filma -popularni DORF - program otvara najprije u subotu 4. kolovoza u Primoštenu i to kao zagrijavanje za glazbeni SuperUho festival koji je odmah u nastavku - od 6. do 8. kolovoza.

U Primoštenu će posjetitelji tijekom 3 večeri moći pogledati ukupno 8 filmova, od kojih iz regionalne selekcije izdvajamo 2 hrvatske premijere: treći film u serijalu "Glasba je časovna umetnost", o najvažnijim albumima slovenske rock glazbe, u režiji Igora Zupea bavi se prvim albumom Laibacha, objavljenog davne 1985. Druga hrvatska premijera je "Električni snovi", dvostrukog DORF pobjednika - redatelja Dušana Moraveca, u produkciji RTV Slovenija, o Mihi Kralju.

Ovogodišnji DORF otvara premijerna regionalna projekcija filma o kultnoj funk megazvijezdi "Betty - Kažu da sam drukčija" (2017.), autora Phila Coxa, koji će biti gost festivala.

Treba izdvojiti i projekciju nagrađivanog filma „Bunch of kunst" (2017.) njemačke redateljice Christine Franz, koja je na turneji nekoliko godina pratila izvrsni britanski dvojac Sleaford Mods, još jedna hrvatska premijera.

Premijerno će hrvatskim ljubiteljima glazbenih dokumentaraca biti predstavljeni film "Nevidljive ruke" (Invisible Hands), o projektu glazbenika Alana Bishopa iz kultnih Sun City Girls, autora Marine Gioti i Georgesa Salameha iz Grčke te izvrstan belgijski road mockumentary „Spit'n'split" autora Jerome Vanderwattynea, sa neočekivanim završetkom i opasnim soundtrackom Experimental Tropic Blues Banda.

U popratnom programu, 5.8., na plaži u Primoštenu će biti predstavljena ekskluzivna "Tajna povijest DORFa" powered by PechaKucha prezentacija. Koncept „20 slika u 20 sekundi" u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču zadan je Mati Škugoru, Philu Coxu, Voji Šindoliću, Varji Močnik, Martinu Peranoviću i dr.

Na plaži 4.8. nastupit će DJ Smeđi Šećer, dragi gost svih rasplesanih ljetnih plaža, čiji retro set fantastičnih hitova iz kataloga ex-YU funka i soula već godinama plijeni pozornost svih ljubitelja dobrog zvuka i opsesivno-kompulzivnih sakupljača vinilnih ploča.

Večer poslije, 5.8. mjesto za pultom zauzet će već kultni šibenski DJ Kike Dok, legenda alternativne scene. Cijeli taj vikend za VJ-ing na plaži zadužena je mlada i talentirana Klara Bilić iz Zagreba.

Kao i prošlo ljeto, u Primoštenu je 5.8 organiziran filmsko-glazbeni kviz, koji uređuje i vodi dr.sc. Mario Kovač, nadaleko poznati kvizoman i garancija dobre zabave.

Ulaz na DORF plažu za vikend 4.-5.8. je slobodan.

04.08.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh