« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ZAGREB KOM

11. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe

Jedanaesto izdanje ZAGREB KOM-a održat će se od 7. do 15. listopada 2016. godine i to u najljepšim prostorima HAZUu Zagrebu: u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma, Gliptoteci i Palači HAZU

11. Zagreb KOM u prekrasnim prostorima
11. Zagreb KOM u prekrasnim prostorima (Arhiva)
Više o

ulaznice

,

komorna glazba

,

program

,

Zagreb Kom

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe jedinstveno je i nezaobilaznodogađanje na sceni klasične glazbe u Hrvatskoj. Lokacije ovogodišnjeg izdanja sunove, no i nakon deset godina, osnovna ideja festivala ista je: ponuditi vrhunskeizvedbe komorne glazbe, spajanjem sjajnih glazbenih individualaca u komornesastave koje se ne može čuti nigdje drugdje.

Zagrebačka publika moći će čuti izvedbe svjetski priznatih glazbenika: violinista Susanne Yoko Henkel, Stefana Milenkovića, Anđelka Krpana i Marina Marasa, violončelista Monike Leskovar, Pavla Zajceva i Jing Zhao, klarinetista Chena Halevija, gitarista Petrita Çekua, pijanista Milane Chernyavske, Ohada Ben-Arija i Danijela Detonija, violista Tomoko Akasake, Rolanda Glassla i Marka Genera te Zagrebačkih solista.

U razdoblju od 7. do 15. listopada na programu je šest tematski osmišljenih koncerata, programskog raspona od Bacha do Brahmsa, od Mozarta do Messiaena, od Paganinija do Poulenca, u sastavima od solista do Solista i kroz razdoblja od baroka do suvremenih djela.

Festival započinje u petak, 7. listopada 2016. godine u 20 sati u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu. Umjetnička ravnateljica festivala je,kao i prošlih godina, njemačko-japanska violinistica i Zagrepčanka Susanna Yoko Henkel, koja je zajedno s Daliom Despotom zaslužna za okupljanje probranog sastava glazbenika i uspješnu organizaciju festivala.

Ulaznice su dostupne putem stranice i prodajnih mjesta festivalskog partnera Ulaznice.hr. Pretprodaja ulaznica počinje 21. rujna 2016.

Program i ostale informacije dostupne su na www.zagreb-festival.org.

22.09.2016. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh