« Život
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NEOBIČAN DATUM

11.11 idealan dan za samce, ali i zaljubljene

Kada se četverama jedinicama pridruže i dvije iz brojke 2011., otvara se prilika jednom u stotinu godina za prekid samoće, drže Kinezi koji pridaju veliku važnost brojkama

Fotografija vijesti
Više o

Kina

,

vjenčanje

,

samci

,

kineski horoskop

,

bizarne vijesti

Više tisuća zaljubljenih parova u Kini odabrali su sutrašnji dan kako onaj u kojem će zaploviti u bračnu luku, prenosi Hina. Naime, datum 11.11.11 brojni stanovnici najmnogoljudnije zemlje na svijetu vežu uz sreću i zdravlje.

Istodobno, prema neslužbenoj tradiciji s početka 90-ih godina, 11.11 je u Kini Dan samaca (guanggunjie), jer se označava jedinicama, samcima koji se okupljaju i slave i barem na taj dan nisu sami.

Kada se četverama jedinicama pridruže i dvije iz brojke 2011., otvara se prilika jednom u stotinu godina za prekid samoće, drže Kinezi koji pridaju veliku važnost brojkama i njihovim kombinacijama.

Više od 3.000 kineskih parova reći će da u Šangaju, piše u četvrtak Shanghai Morning Post. Masovna vjenčanja održat će se i u drugim kineskim gradovima, piše službeni tisak.

S druge strane Šangaj, koji je gospodarska prijestolnica Kine, ovog će vikenda biti domaćin velikog tuluma što ga priređuje 10.000 samaca koji tek trebaju pronaći ljubav.

10.11.2011. 15:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh