« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
strogost

1000 udaraca bičem zbog priče o seksu

Pretjerana iskrenost o intimnostima pokazana na jednoj televiziji iz Libanona Saudijca je koštala 5 godina zatvora

"Pretjerano" iskreni Saudijac Mazen Abdul Džavad (CNN)
Više o

islamski sud

,

kazna bičevanjem

,

udarci bičem

,

islam i seks

Saudijski državljanin koji se raspričao o svom seksualnom životu na libanonskoj televiziji LBC, osuđen je u srijedu na tisuću udaraca bičem i pet godina zatvora, rekao je njegov odvjetnik.

Sud presudu Mazenu Abdulu Džavadu (32) temelji na islamskom zakonu, a njegovo ponašanje ocjenjuje nemoralnim, naveo je odvjetnik.

Trojica prijatelja optuženog koji su se pojavili u istom programu, osuđeni su svaki na po dvije godine zatvora.

Osuđeni Saudijac se javio u talk-show LBC-a iz svog stana u Džedi, te je u gledanom talk showu Bold Red Line (Hrabra crvena linija) pričao o svojim predbračnim seksualnim iskustvima.

Program je izazvao ogorčenje konzervativnih krugova saudijskog kraljevstva, pa je religiozna policija krajem srpnja uhitila Mazena Džavada. Optužilo ga se jer je "širio nemoral i priznao zločine na satelitskom televizijskom kanalu".

Osam dana nakon Džavadovog uhićenja, vlasti su zatvorili urede LBC-a u Dćedi jer su emitirali programe "suprotne moralu i etici".

Uhićene su i dvije namještenice televizije koje su radile na emisiji i sada čekaju suđenje. Osuđenom Džavadu izrečene su i dodatne mjere, tako da nakon što odsluži zatvorsku kaznu tri godine ne smije putovati ni napustiti zemlju, a određeno mu je i obvezno psihijatrijsko liječenje. (hina/metro-portal)

07.10.2009. 18:14:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh