« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
idemo dalje

100 dana Jadranke Kosor

Usprkos uvođenju harača, nesposobnim ministrima i brojnim aferama, premijerka dobiva sve bolje ocjene građana

(Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

100 dana vlade

,

PULS istraživanje

Prema posljednjem istraživanju koje je izradila agencija PULS za Novu TV, Jadranka Kosor može biti zadovoljna ocjenom koju su joj za njezinih prvih 100 dana kao premijerke dali građani. Kosor je dobila ocjenu 3,01 što je napredak, jer je nakon prvih mjesec dana dobivala tek prolaznu ocjenu.

Čak trećina građana rad premijerke ocjenjuje iznad očekivanja - njih 34,5 posto, dok njih 39,3 posto smatra da je njezin rad u skladu s njihovim očekivanjima. 15,8 posto građana misli da je rad premijerke ispod očekivanja.

Više od polovice ispitanih misli da će Kosor dužnost premijerke obnašati bolje od svog prethodnika Ive Sanadera. Gotovo polovica ispitanih uglavnom odobrava odluke koje donosi premijerka, dok ih uglavnom ne odobrava 38,9 posto.

Čini se da je Kosor najviše profitirala deblokadom pregovora sa Slovenijom, te smjenom Uprave HEP-a, iako je sa Slovenijom dogovor još daleko, a afere u državnim poduzećima nisu niti blizu rješavanja.

Kao loše poteze premijerke građani smatraju uvođenje kriznog poreza i povećanje PDV-a.

Zanimljivo je da ipak 49,8 posto građana smatra da Vlada na čelu s Jadrankom Kosor ne može zemlju izvući iz ekonomske krize, a tek 29,9 posto smatra da ova Vlada to može. Da bi premijerka trebala smijeniti neke ministre misli čak 79,4 posto ispitanika, a svega devet posto njih smatra da bi trebala nastaviti voditi Vladu u sadašnjem sastavu. Najviše ispitanika, njih 30,7 posto smatra da bi trebalo smijeniti Damira Polančeca.

Može se zaključiti da su hrvatski građani usprkos uvođenju harača, otkrivanju sve većeg broja afera, lošim odlukama mnogih ministara i sve većoj nezaposlenosti, vladavinom Jadranke Kosor zasad popilično zadovoljni. Možda bi u sljedećih sto dana trebala uvesti još novih poreza, kad nam je već tako dobro.

14.10.2009. 07:22:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh