« Iza ogledala
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
WOW!

10 nevjerojatnih otkrića

Povijest ljudske rase i dalje je, zapravo, obavijena velom tajni koje se povremeno otkrivaju na najnevjerojatnije načine i mijenjaju način na koji promatramo povijest

Voynich manuskript i dalje izaziva kontroverze
Voynich manuskript i dalje izaziva kontroverze (Arhiva)
Više o

otkrića

,

Voynich manuskript

,

Piri Reis

,

kamene kugle

,

baterije iz Bagdada

,

Antikythera

,

misteriozna otkrića

,

Fuenta Magna

,

Londonski artefakt

Misteriozna otkrića svako toliko bacaju novo svjetlo na povijest ljudske rase, a neka od njih su toliko nevjerojatna da ih znanost ne može objasniti, pa se obično guraju pod tepih kako se slika svijeta ne bi previše mijenjala - jer mi nismo spremni za to?

Zato imamo Hybrid Librariana, sjajan YouTube kanal koji svojim videima pomaže da neke stvari isplivaju na površinu ... takav je i ovaj.

10. Kamene kugle iz Costa Rice - gigantske kugle granita rasute su po cijeloj zemlji, tristotinjak njih, a svaki pokušaj objašnjavanja kako ih je netko mogao napraviti tako savršeno pada u vodu ...

9. Karta Pirija Reisa - kad turski admiral s kraja 15. i početka stoljeća nacrta kartu sa zemljama koje su otkrivene puno kasnije ...morate se zapitati otkud mu?

8. Baterije iz Bagdada - mislimo da je struja moderan izum, a onda u Bagdadu pronađemo glinene ćupove stare 4 tisuće godina koji ne mogu biti ništa drugo osim - baterija?

7. Gigantska jaja - najveći poznati dinosauri imali su jaja veličine košarkaške lopte, a u Čečeniji su pronađena jaja stara 60 milijuna godina s promjerom od - jednog metra?

6. Voynich manuskript - i dalje nije jasno radi li se o vrlo pomno napravljenoj prevari ili stvarnom rukopisu pisanom jezikom koji se ne da dešifrirati, a opisuje svjetove i životinje kakve ne poznajemo, a uz to je i bogato ilustriran

5. Misteriozni kamen iz jezera Winnipesaukee - u dubinama ovog mirnog jezera pronađen je misterizni jajasti kamen s licem i čudnim znakovima koje se ne može dešifrirati.

4. Mehanizam iz Antikythere - dvije tisuće godina star mehanizam izronjen s dna mora zapravo je prvi analogni kompjuter u povijesti ... treba li dalje?

3. Znakovi u kamenu - 270 milijuna godina stara stijena na sebi ima znakove kineskog pisma koji znače - Komunistička partija Kine nestaje, a nema tragova da ih je urezao čovjek?

2. Zdjela iz Fuenta Magne - pronađena je kraj drevnog Tiahuanaca u Boliviji, stara je 3500 godina ili više, a na sebi ima - sumersko klinasto pismo?!

1. Londonski artefakt - čekić uglavljen u stijenu staru 400 milijuna godina ... koliko je staro i sve oko njega?

18.09.2016. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh