« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE :)

10 namirnica zbog kojih - zaudaramo

Miris je toliko važan ljudima da znanstvenici kažu kako čak i partnera biramo osjetom mirisa, ali treba znati da na miris našeg tijela utječu namirnice koje konzumiramo

Pripazite da ne bude ovako...
Pripazite da ne bude ovako... (Shutterstock)
Više o

namirnice

,

miris

,

zadah

,

neugodan miris

Miris je jedno od najsnažnijih osjetila koje imamo i uvelike utječe na naš doživljaj svijeta oko sebe - može sve izgledati prekrasno i svirati lijepa glazba, biti ugodno toplo.. ali ako smrdi, to nas mjesto više nikada neće vidjeti.

Hrana, s druge strane, ima utjecaja na naše tjelesne mirise, pa nije loše znati što bi trebali izbjegavati jer ćemo (potencijalnom) partneru mirisati - odbojno.

Alkohol - nije tajna da prekomjerna konzumacija alkohola može ostaviti traga na mirisu koji se širi oko vas. Pranje zubi neće biti dovoljno da se riješite tog mirisa jer se alkohol širi krvnim žilama i izlučuje izdisanjem zraka.

Crveno meso - zbog nemogućnosti da se brzo probavi crveno meso se dugo zadržava u želucu pa počinje proces truljenja koji nimalo ugodno ne miriši.

Češnjak - svima je poznato da osoba koja konzumira češnjak ima specifično neugodan miris. To je zato što se kemikalije iz njega otpuštaju kroz znoj, a ne samo kroz usta.

Duhan - nikotin se iz tijela izlučuje ne samo zadahom nego i putem pora u koži. Pušača ćete vrlo lako prepoznati po karakterističnoom mirisu.

Grašak - zbog toga što je teško probavljiv grašak se nalazi na vrhu popisa namrinica koje stvraju plinove u tijelu.

Kava - podiže kiselost želuca i isušuje usta, a ako nema dovoljno sline u ustima bakterije se brže množe što dovodi do neugodnog mirisa.

Kupus - kupus, brokula i cvjetača sadrže popriličnu količinu sumpora, a poznato je da sumpor ne miriši nimalo ugodno.

Rajčica - zbog nekih tvari u svom sastavu rajčica može poprilično promijeniti miris vašeg znoja i promijeniti ga - nagore.

Riba - ova namirnica sadrži velike količine vitamina A i to je dobro. No, neki tipovi ribe poput tune imaju mnogo vitamina B4 koji na tijelo konzumenta može prenijeti određenu količinu ribljeg mirisa.

Vlaknaste namirnice - hrana poput žitarica, oraha i sličnih namirnica poboljšava probavu ali stvara i plinove poput metana i CO2.

06.09.2017. 17:32:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh