« Film
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
UPS :)

10 najgorih nastavaka filmova

Franšiza je sve više i teško je odgledati film koji na kraju nema neki mali twist koji otvara vrata za beskrajnu količinu nastavaka - no rijetkima stvarno uspijeva snimiti nešto smisleno

Glup, gluplji - Sin Maske ...
Glup, gluplji - Sin Maske ... (Arhiva)
Više o

filmovi

,

najgori filmovi

,

franšize

,

nastavci filmova

Najgori nastavci filmova - sigurni smo da svi imaju neku svoju top listu, a stranica Taste of Cinema napravila je listu nastavaka koji su dokazano razočarali publiku, pa da vidimo tko je ušao u Top 10

10. Prva epizoda Star Wars sage - The Phantom menace koja nam je nakon 16 godina čekanja donijela Jar Jar Binxa i midi-hloriane. Ipak, prema korisnicima stranice Taste of Cinema, odabir glumaca i nije toliko loš koliko je djelovao na prvi pogled, a i scene borbi svjetlosnim sabljama su one koje vrijedi upamtiti. Ono što ovaj film izdvaja kao razočaranje je to što se ne može ni pokušati usporediti s originalnom trilogijom.

9. Moja velika grčka pravoslavna svadba 2 - niz recikliranih šala iz prethodnog filma, i pretjeranih stereotipa su ono što ovaj film čini apsolutno nepotrebnim. Bilo je zabavno prije 14 godina, ali ste tada sve rekli. Za ovim zaista nije bilo potrebe, usprkos kemiji među glumcima.

8. Zoolander - iako nije bio instant hit, postupno je dobio status kultne komedije u nekim krugovima. Šesnaest godina kasnije, dobili smo nastavak koji jednostavno nije smiješan. Humor se forsira, a neke situacije u kojima se likovi nalaze jednostavno su neprijatne, tvrdi Taste of Cinema.

7. Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje - kao da nije dovoljno to što film ne prati formulu po kojoj je Indy i postao zabavna trilogija, u ovom dijelu se kombiniraju nacisti, Hladni rat, izvanzemaljci, fejk ruski naglasak Kate Blanchett koji povremeno nestane i da, od eksplozije bombe će vas zaštiti običan frižider. Ukratko - razočaranje.

6. Dan nezavisnosti 2 - ni prvi dio ne može se proglasiti remek djelom kinematografije, imao je smisla jer je bio zabavan, a i specijalni efekti su za 1996. godinu bili zapanjujuće dobri. Ovaj film ima sve isto što i prethodni, ali mu fali ključna stavka - nije zabavan.

5. Glup i gluplji 2 - usprkos naporima Jeffa Danielsa i Jima Carreyja i činjenici da su obojica vrhunski komičari, ovaj film kritičari opisuju kao passe i mediokritet.

4. Carrie 2 - pokušaj da se na valu uspjeha prethodnika ostvari makar uspjeh na blagajnama. "Svaki trenutak gledanja ovog filma vas podsjeća na činjenicu koliko je Carrie iznad prosjeka" tvrde gledatelji.

3. Žalac - legendarni film iz 1973. godine u kojem su glavne uloge igrali Paul Newman i Robert Redford i koji je osvojio 7 Oscara, sjećate se? Možda ne znate da smo deset godina kasnije dobili nastavak. Ako ga niste gledali, nemojte. Ništa u vezi ovog filma nije dobro.

2. Sirove strasti 2 - iako ni Sirove strastii nemaju oskarovsku kvalitetu glume, imaju ono što nastavak nema - a to je dobar scenarij i "onu scenu". Kako kritičari kažu, jedina dobra stvar u vezi ovog nastavka je što je Sharon Stone i dalje zgodna.

1. Sin Maske - nema Jima Carreyja ni Cameron Diaz, nema dobrog scenarija, nema dobrih specijalnih efekata. Ovaj film, jednostavno, ne treba gledati, zaključuje Taste of Cinema.

08.10.2016. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    adur
    28.11.2016. 21:24
    nisu bas svi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh