« Film
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
FILM

10. Maraton kratkometražnih filmova

Mali europski maratonci, program namijenjen djeci starijoj od četiri godine, predstavlja najbolje kratke filmove za djecu iz cijele Europe, ovaj put iz Belgije, Nizozemske i Litve

Samo kratki! ;)
Samo kratki! ;) (Arhiva)
Više o

10. Maraton kratkometražnog filma

Program, koji nastaje u organizaciji Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, ove godine ima šest filmskih blokova, podijeljenih na Male europske maratonce i Male hrvatske maratonce - programe namijenjene djeci. 

Za odrasle gledatelje tu su Domaći maratonci - 26 nagrađivanih animiranih, eksperimentalnih, igranih i dokumentarnih filmova.

Program Mali domaći maratonci donosi devet nagrađivanih hrvatskih filmova - "Ježeva kuća" Eve Cvijanović, "Crvena jabučica" Ane Horvat, "Tonka će sutra" Morane Dolenc, "Koyaa - Razigrani autić" čiju režiju potpisuje Kolja Saksida.

Tu su još i filmovi "Prošlo je s kišom" Siniše Ercegovića, "Krila za krokodila" Ivane Guljašević Kuman, "Bijela vrana" Mirana Miošića, "Prvi korak" Petre Kožar i "Vrlo mokra noć u muzeju" Milana Trenca.

Mali europski maratonci, program namijenjen djeci starijoj od četiri godine, predstavlja najbolje kratke filmove za djecu iz cijele Europe, ovaj put iz Belgije, Nizozemske i Litve.

Program Domaći maratonci podijeljen je u četiri bloka, a predstavlja izbor animiranih, igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova za starije uzraste, nastalih od 2012. do 2022.

Svi filmovi imali su sjajne festivalske turneje na kojima su osvojili brojne nagrade, a detaljan program može se pronaći na službenim stranicama kina koje sudjeluju u programu.

Inicijativa Najkraći dan iz koje je proizašao Maraton kratkometražnog filma je nastala 2012. godine u Francuskoj s idejom promocije bogatog repertoara kratkometražne forme, a u međuvremenu su je preuzele mnoge europske zemlje.

10.12.2022. 18:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh