« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

10 koraka do sigurne ceste

Apel Udruge obitelji osoba stradalih u prometu za nov pristup sigurnosti u prometu

Zabrinuti velikim brojem osoba stradalih u prometu te činjenicom da je broj poginulih i stradalih na hrvatskim cestama ponovno u porastu, Udruga obitelji osoba stradalih u prometu uputila je u četvrtak apel predsjednicima Republike, Vlade i Sabora u kojem predlažu nov pristup rada na poboljšanju prometne sigurnosti pod nazivom "10 koraka do sigurne ceste".

Udruga, među ostalim, predlaže hitno definiranje i usvajanju novog cjelovitog pristupa sigurnosti u prometu, reviziju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te njegovo usklađivanje s postojećim stanjem i usvojenim dugoročnim ciljevima.

U apelu predlažu da realizaciju Nacionalnog programa prati posebno Vladino povjerenstvo, koje bi koordiniralo rad nadležnih ministarstava te svih ostalih institucija, organizacij i udruga uključenih u rješavanje prometne problematike.

Naglasak novog programa trebao bi biti na prevenciji i edukaciji, a predlažu i aktivnije uključivanje najšire javnosti te medija u rad na sigurnosti u prometu.

Također predlažu uspostavljanje Nacionalnog registra prometnih nesreća s poginulima i ozlijeđenima, kao analitičke osnove za određivanje politike i pravaca djelovanja.

04.09.2008. 20:09:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh