« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NAKON RAZMIRICA

Zvonko Milas izabran za predsjednika Programskog vijeća HRT-a

Novi predsjednik u Vijeće je ušao kao zamjena Juraja Njavre, a za predsjednika ga je predložio Željko Mesarić

(Saša Midžor Sučić/Cropix)
Više o

HRT

,

Hloverka Novak Srzić

,

Blago Markota

,

Programsko vijeće HRT-a

,

Zvonko Milas

Programsko vijeće HRT-a izabralo je danas većinom glasova Zvonka Milasa za svog novog predsjednika. Milas je dobio šest glasova, a njegov jedini protukandidat Hašim Bahtijari četiri glasa članova Vijeća.

Za predsjedničku dužnost, koja je ostala upražnjena imenovanjem Đure Popijača ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva, Milasa je predložio Željko Mesarić, a Bahtijarija Marina Škrabalo. Sam Bahtijari predložio je Anju Šovagović, no od toga je odustao nakon što se ona sama izjasnila protiv njegovog prijedloga.

Milas, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, u Vijeće je ušao krajem prošle godine kao zamjena za preminulog Juraja Njavru.

Izboru novog predsjednika prethodile su razmirice između Bahtijarija i dopredsjednika Vijeća Siniše Grgića koji nakon odlaska Popijača predsjedava sjednicama.

Bahtijari ga je optužio da je suprotno duhu Zakona o HRT-u pripremio današnju sjednicu, stavivši izbor novog predsjednika tek kao četvrtu točku dnevnog reda.

"Kad smo ostali bez predsjednika trebalo je odmah uvrstiti tu točku na dnevni red, a ne kad to Grgić odluči", kazao je Bahtijari, optuživši Grgića da ima predsjedničke ambicije i da nelegitimno predsjedava sjednicama jer, kako je rekao, potpredsjednik sjednice vodi samo kad se razrješava i imenuje predsjednik te u njegovoj odsutnosti.

"Ne želim biti predsjednik i nemojte me kandidirati protiv moje volje", uzvratio je Grgić, ustvrdivši kako je Bahtijari taj koji ima predsjedničke ambicije.

Sjednica se nastavlja raspravom o prijedlogu ravnatelja HTV-a Blage Markote za razrješenje glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić koja zbog bolesti opet nije nazočna na sjednici.

Mediji već nekoliko dana nagađaju da će cjelokupno vodstvo HRT-a, odnosno glavni ravnatelj Vanja Sutlić i ostali ravnatelji podružnica Hrvatskog radija, HTV-a i Glazbene proizvodnje dati mandat na raspolaganje. (hina/metro-portal)

08.12.2009. 11:59:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh