« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
ČESTITAMO

Zvijezda majoneza proslavila 60. rođendan

Bilo je sjajno
Bilo je sjajno (Bojan Zibar)
Više o

godišnjica

,

Zvijezda majoneza

Zvijezda majoneza proslavila je 60. rođendan u utorak na Festivalu majoneze u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na kojem su s guštom i bez grižnje savjesti uživali hedonisti poput Andree Andrassy, Nevene Rendeli Vejzović, Slavka Sobina i brojnih gastro blogera.

- Početak proizvodnje majoneze 1959. godine jedan je od ključnih trenutaka u povijesti Zvijezde. Dotad se majoneza smatrala luksuznim jelom koje se moglo pronaći samo u "finoj" kuhinji. Priprema je dugo trajala, a i namirnice nisu bile svima dostupne.  Zvijezdinom proizvodnjom majoneza je postala lako dostupna  gotovo svakom kućanstvu u Hrvatskoj i sa zadovoljstvom mogu reći da je i danas neizostavna u našoj kuhinji jer povezuje sve okuse i generacije, izjavio je Tihomir Adam, direktor Zvijezde.

Zvijezda majoneza danas je treći najjači brend u Hrvatskoj i prvi izbor kad je majoneza u pitanju, za što je zaslužan njezin okus i originalna tradicionalna receptura koju su  Zvijezdini tehnolozi osmislili prije 60 godina i do danas se nije mijenjala.

Majonezu voli većina Hrvata. Od 4,2 milijuna stanovnika, njih 71.5 % ili čak tri milijuna jede majonezu, a među njima najviše je onih koji biraju upravo Zvijezdinu. Godišnje u prosjeku svaki stanovnik Hrvatske uživa u 1,26 kilograma majoneze.

Više informacija i recept koji je osvojio godišnju zalihu Zvijezda majoneze pronađite u priopćenju u prilogu, a fotografije na linku. 

27.11.2019. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh