« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
ZAGREBAČKI ŠKOLARCI

Županija osigurala više novca za đačke pokaze

Zagrebačka županija osigurala 34,5 milijuna kuna za prijevoz učenika.

Autobus do Petruševečkog naselja
Autobus do Petruševečkog naselja (Mila Batinica, CROPIX)
Više o

Zagrebačka županija

,

prijevoz učenika

,

subvencioniranje đačkih pokaza

Cijena prijevoza za učenike osnovnih škola, koji financira Zagrebačka županija, od 1. će rujna biti viša za pet posto, odlučeno je na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva.

Zagrebačka županija tako će u ovoj školskoj godini za prijevoz učenika osnovnih škola utrošiti više od 24,5 milijuna kuna decentraliziranih sredstava, dok će se za učenike srednjih škola izdvojiti dodatnih 10 milijuna kuna vlastitih sredstava, priopćeno je nakon sjednice.

Sporazumom sa članovima Strukovne skupine putničkog prometa pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) Zagreba dogovoreno je da će se, dođe li do promjene cijene eurodizela za više od pet posto, pregovarati o mogućim daljnjim korekcijama ugovorene cijene.

Cijena školskog prijevoza već je za deset posto povećana u lipnju ove godine

Na sjednici Zagrebačke županije prihvaćen je i ugovor o subvencioniranju prijevoza učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola te učenika prvih i drugih razreda srednjih škola koji ne ostvaruju pravo na besplatan prijevoz preko resornog ministarstva.

Tako će učenici koji, primjerice, pohađaju školu u Zagrebu osim besplatnog putovanja od mjesta prebivališta do mjesta škole imati i besplatan tramvajski prijevoz.

Kako bi svi učenici bili u ravnopravnom položaju županija će nastaviti sufinancirati 50 posto troškova prijevoza učenika svih razreda srednjih škola, zaključeno je na sjednici. (HINA)

28.08.2008. 14:42:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh