« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
IZGORJELO 4000 HEKTARA

Župan proglasio elementarnu nepogodu na Braču

U gašenju vatre, koja je uništila desetinu otoka, sudjelovalo je 300 vatrogasaca s 90 vozila iz svih dijelova Hrvatske

Fotografija vijesti
Više o

Brač

,

požar na Braču

Zbog velikih materijalnih šteta koje je prouzročio prošlotjedni požar na otoku Braču, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader proglasio je elementarnu nepogodu, piše Hina.

"Pošto općinska povjerenstva za procjenu štete zajedno sa županijskim povjerenstvom obiđu zgarišta, utvrdit će se visina naknade koja će biti isplaćena i iz županijskog proračuna", kazala je glasnogovornica Rošin.

Najveći ovogodišnji požar u Hrvatskoj, onaj na otoku Braču, izbio je u Pustinji Blaca 14. srpnja i proširio se na područja općina Milne, Sutivana i Nerežišća i ugašen je tek nakon četiri dana.

U gašenju vatre, koja je uništila desetinu otoka, sudjelovalo je 300 vatrogasaca s 90 vozila iz svih dijelova Hrvatske, a među gasiteljima je bio i sam župan Sanader. Osim vatrogasaca u gašenju požara su sudjelovale i sve zračne snage. U požaru nije bilo ozlijeđenih, osim mještanke koja je lakše opečena.

Splitska je policija danas i službeno objavila kako je uzrok najvećeg požara u zadnjih desetak godina u Hrvatskoj otvoreni plamen i žar te da traži krivca.

20.07.2011. 18:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh