« Skijanje
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
svjetsko prvenstvo

Zrnčić Dim na pragu medalje

Odlično šesto mjesto u spustu otvara slalomašu velike mogućnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Natko Zrnčić Dim

,

super kombinacija

,

Val d'Isere

,

Svjetsko prvenstvo u skijanju

,

spust

,

hrvatski skijaši

Na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu skijaši danas voze super-kombinaciju, koja se sastoji od spusta i slaloma. Nakon spusta u vodstvu Norvežanin Aksel Lund Svindal, a hrvatski skijaš 22-godišnji Natko Zrnčić Dim nalazi se na šestom mjestu (+1,60).

Iza Svindala nalaze se Amerikanac Bode Miller (+0,04), pa Francuzi Adrien Theaux (+0,91) i Jean-Baptiste Grange (+1,10). Grange je u ovoj skupini skijaša daleko najbolji slalomaš i mogao bi na kraju završiti i kao svjetski prvak u super-kombinaciji.

Jedan od favorita za medalju Austrijanac Benjamin Raich ostat će bez plasmana, jer nije uspio završiti spust.

Natko Zrnčić Dim je odlično odvozio spust i nalazi se u dobroj poziciji da se uključi u borbu za medalje. Prošle sezone u super-kombinaciji Svjetskog kupa u Val d'Isereu Natko Zrnčić Dim je bio treći, iza Bodeja Millera i Ivice Kostelića. U ovoj sezoni Svjetskog kupa Zrnčić Dim ima dva deseta mjesta u super-kombinaciji (Wengen i Val d'Isere), te treće mjesto iz klasične kombinacije u Kitzbuehelu.

Preostala dva hrvatska predstavnika, Tin Široki i Ivan Ratkić, solidno su odradila spust. Široki je na 20. mjestu (+2,71), a Ratkić na 25. poziciji (+3,02).

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji ima problema s bolovima u leđima, nalazi se na rehabilitaciji u Daruvarskim Toplicama

Super-kombinacija se nastavlja slalomom, koji je na rasporedu danas u 17 sati. (hina/metro-portal)

09.02.2009. 12:47:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh