« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PETOGODIŠNJI MANDAT

Zoltan Aldott imenovan novim predsjednikom Uprave Ine

Zoltan Aldott zaposlen je u MOL grupi već 15 godina tijekom kojih je obnašao niz odgovornih funkcija

(Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Zoltan Aldott

,

INA

Zoltan Aldott od danas je predsjednik Uprave Ine s petogodišnjim mandatom, izvijestili su poslijepodne iz Ine u priopćenju s jučer održane sjednice Nadzornog odbora Ine.

Nadzorni odbor Ine je, na sjednici održanoj 31. ožujka, primio na znanje ostavku predsjednika Uprave Ine Laszla Gesztia te je jednoglasno imenovao Zoltana Aldotta na dužnost predsjednika Uprave Ine od 1. travnja 2010. godine s petogodišnjim mandatom, istodobno primajući na znanje njegovu ostavku na dužnost člana Nadzornog odbora, navodi se u priopćenju Ininog Sektora korporativnih komunikacija.

Kako se najavljuje, novi član Nadzornog odbora Ine, umjesto Zoltana Aldotta, bit će izabran na izvanrednoj Glavnoj skupštini INA - Industrije nafte koja će se održati 19. travnja 2010. godine.

Aldott je član Nadzornog odbora Ine otkad je MOL preuzeo 25 posto plus jednu dionicu kompanije 2003. godine, podsjeća se u priopćenju.

Zoltan Aldott je izvršni potpredsjednik MOL-a za istraživanje i proizvodnju od rujna 2004. godine. Zaposlen je u MOL grupi već 15 godina tijekom kojih je obnašao niz odgovornih funkcija kao direktor Odjela za kapitalna tržišta, direktor Odjela za strategiju i poslovni razvoj i izvršni direktor za strategiju i poslovni razvoj cijele MOL Grupe.

Nadzorni odbor dao je suglasnost na revidirane financijske izvještaje za godinu završenu na dan 31. prosinca 2009. s izvještajem neovisnog revizora.

Nadzorni odbor je također prihvatio izvješće o stanju društva, Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru te je da dao suglasnost na prijedlog za izbor revizora za 2010. godinu te suglasnost za sazivanje glavne skupštine koja će odlučivati o uvjetnom povećanju temeljnog kapitala, zaključuje se u priopćenju.

Inače, Uprava Ine je sredinom ožujka objavila da je za 19. travnja sazvala izvanrednu Glavnu skupštinu na kojoj će se odlučivati o promjenama Statuta tvrtke kojima se regulira uvjetno povećanje temeljnog kapitala.

Prema tada objavljenom pozivu za izvanrednu skupštinu, dopunom Statuta kompanije regulira se da Glavna skupština Ine može donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala tvrtke "da bi se zamjenjive obveznice pretvorile u dionice ili da bi se ostvarilo pravo prvenstva upisa novih dionica kojega daje društvo (uvjetno povećanje temeljnog kapitala)".

Iz Ine su također još ranije, krajem veljače, najavili promjene na mjestu predsjednika Uprave i objavili da se predsjednik Uprave Laszlo Geszti povlači s te pozicije iz zdravstvenih razloga, a da je na njegovo mjesto dolazi Zoltan Aldott. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 20:46:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh