« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
Mediteranske igre

Zlato i bronca drugog dana Mediteranskih igara

Sažetak nastupa hrvatskih sportaša u subotu, 27. lipnja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tea Cimaš/CROPIX)
Više o

Sanja Jovanović

,

hrvatska ženska rukometna reprezentacija

,

Mario Vekić

,

Ante Kušurin

,

Snježana Pejčić

,

Mediteranske igre Pescara

,

Petar Gorša

,

Lidija Franić

,

Andrej Gaćina

,

Roko Tošić

,

Marko Čalić

,

Mirna Rajle-Brođanac

,

Marcela Milošević

,

Neven Žugaj

,

Nenad Žugaj

I drugog dana natjecanja na 16. Mediteranskim igrama u Pescari hrvatski sprtaši osvojili su jednu zlatnu i jednu brončanu medalju. Hrvatska streljačica Snježana Pejčić osvojila je naslov mediteranske prvakinje u disciplini malokalibarska puška trostav 50 metara, dok je plivačica Sanja Jovanović osvojila broncu na 50 metara leđno.

Pejčić je do zlata stigla s rezultatom od 675.3 krugova, samo 0.1 krug manje pogodila je srebrna Francuskinja Laurence Brize, dok je broncu sa 671.9 krugova osvojila još jedna Francuskinja Emilie Evesque. U finalnih 10 hitaca Pejčić je uspjela nadoknaditi čak devet krugova zaostatka za Brize iz kvalifikacije. Pejčić je u finalu ostvarila rezultat od 99.3 krugova, a Brize samo 90.2.

Petar Gorša osvojio je šesto mjesto u finalu disipline zračna puška 10 metara s pogođenih 695.2 krugova. Gorša je u osnovnom krugu pogodio 593 kruga i dijelio je peto mjesto, a 102.2 krugova u finalnom pucanju donijelo mu je šesto mesto na Mediteranu.

Sanja Jovanović osvojila je brončano odličje u disciplini 50 metara leđno. Jovanović je dionicu plivala za 28.65 sekundi, samo stotinku brža je bila srebrna Španjolka Peris Mercedes, dok je mediteranska prvakinja Talijanka Elena Gemo. Za Sanju Jovanović je ovo peta mediteranska medalja, iz Tunisa se vratila sa srebrom i broncom, kao i iz Almerije.

U istoj disciplini Lidija Franić je zauzela osmo mjesto u finalu sa 29.85, dok su na 50 leđno za muške naši plivači bili zadnji. Ante Cvitković je sedmi sa 26.27 sekundi, a Ivan Tolic osmi u vremenu 27.29 sekundi. Nikša Roki, koji je u jutrošnjim kvalifikacijama isplivao novi osobni rekord na 200 mješovito sa 2:04.13, je u finalu zauzeo sedmo mjesto s vremenom 2:05.54.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u 2. je kolu skupine A Mediteranskih igara upisala i drugu pobjedu. U dvorani Santa Filomena u Chietiju naše su rukometašice svladale domaću selekciju Italije sa 38-26 (19-13). Košarkašice su natjecanje u skupini A započele uvjerljivom 130-35 (30-8, 27-13, 36-8, 37-6) pobjedom protiv Albanije u Ortoni.

Stolnitenisači Andrej Gaćina i Roko Tošić osvojili su prva mjesta u svojim kvalifikacijskim skupinama s dvije pobjede, dok su Cornelia Vaida i Andrea Bakula bile druge u skojim skupinama s pobjedom i porazom. Ekipni dio natjecanja naše obje reprezentacije su započele pobjedama, stolnotenisači protiv San Marina, a stolnotenisačice protiv Alžira.

Boksač Marko Čalić plasirao se u četvrtfinale u kategoriji do 91 kilograma svladavši Alžirca Chouaiba Bouloudinata sa 8-7. Suparnik u četvrtfinalu bit će mu Marokanac Mohammed Arjaoui.

Svih četvero hrvatskih predstavnika u veslanju nastupit će u nedjeljnim A finalima. Mario Vekić je nastup u finalu izborio kao pobjednik kvalifikacijske utrke samaca s vremenom 7:01.14 minuta, Anti Kušurinu je za plasman u finale lakih samaca dovoljno bilo i četvrto mjesto u kvalifikacijama s vremenom 7:37.02, Mirna Rajle-Brođanac je u finale lakih samica ušla kao treća iz kvalifikacija s vremenom 8:06.59, a Marcela Milošević se plasirala u finale samica usprkos posljednjem, četvrtom mjestu u kvalifikacijama sa 8:19.56.

Prvog dana natjecanja blizanci Žugaj osvojili su dvije medalje, Nenad zlato a Neven broncu.

Izvor: Hina

27.06.2009. 23:12:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh