« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
Mediteranske igre dan 3

Još dvije medalje naših sportaša

Sažetak nastupa naših trećeg dana Mediteranskih igara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Mario Todorović

,

aleksej puninski

,

Šime Fantela

,

Mario Vekić

,

Tonči Stipanović

,

Tina Mihelić

,

Igor Marenić

,

Mediteranske igre Pescara

,

Mirna Rajle-Brođanac

,

Mario Kušurin

,

Dominik Straga

,

Mario Delač

,

Ivan Perhat

Trećeg dana natjecanja na 16. Mediteranskim igrama u Pescari hrvatski sportaši osvojili su dvije medalje - hrvatski veslač Mario Vekić je u samcu osvojio srebrnu medalju, dok je Mirna Rajle Brođanac u lakim samicama osvojila broncu.

Mario Vekić je na Lago di Bomba pokraj Pescare stigao do svojeg prvog odličja otkad se nakon Olimpijskih igara u Pekingu razišao s partnerom u dvojcu Anton Kušurinom. Osvojio je srebro s manje od tri sekunde zaostatka za pobjednikom Grkom Ioannisom Christouom, dok je broncu osvojio Talijan Romano Batisti. Veteranka Mirna Rajle Brođanac (35) došla je do bronce kod lakih samica, iako je na sredini staze bila jako daleko od pozicije za medalju. Za pobjednicom iz Grčke Aleksandrom Tsiavolu zaostala je svega tri sekunde, a za srebrnom Talijankom Lautom Milani točno sekundu.

Mlada 17-godišnja Karlovčanka Milošević u svojoj prvoj velikoj seniorskoj utrci samica stigla je na cilj posljednja, četvrta s 28.17 sekundi zaostatka, dok je Marko Kušurin ciljem kod lakih samaca prošao kao šesti s 21 sekundom sporijim vremenom od pobjednika Grka Polymerosa.

Muška štafeta 4x100 slobodno i Mario Todorović na 100 delfin bili su četvrti u finalima drugoga dana plivačkih natjecanja na Mediteranskim igrama u Pescari. Štafeta u sastavu Aleksej Puninski, Dominik Straga, Mario Delač i Ivan Perhat na cilj je došla kao četvrta s vremenom 3:19.92 minute. Bili su na korak do medalje jer su i Straga i Delač držali treće mjesto, a nakraju su brončani Grci "pobjegli" za 75 stotinki. Mario Todorović je imao dobar nastup na 100 delfin i osvojio je četvrto mjesto na Mediteranu s 52.41 sekundi.

Bronca mu je pobjegla za 35 stotinki, pobijedio je Srbin Ivan Lendjer (51.79), srebro je otišlo Francuzu Clementu Lefertu (51.93), a bronca Slovencu Peteru Mankoču (52.06). Plivačka priča dana ipak pripada Dominiku Stragi koji nije plivao na današnjoj finalnoj utrci 100 leptir, iako je imao drugi rezultat kvalifikacija. Straga je suspendiran od strane Hrvatskog plivačkog saveza zbog nošenja nepropisnog kostima. Straga (21) je u jutrošnjim kvalifikacijama na 100 leptir imao drugi rezultat s isplivanih 52.28 sekundi, ali se ispostavilo da je plivao u kostimu koji nije Arenin, s kojim Hrvatski plivački savez ima ugovor. U kvalifikacijama na 50 slobodno Aleksej Puninski je bio tek 14., a Ivan Perhat 21., a kod žena Monika Babok 13. Ante Cvitković diskvalificiran je na 200m leđno.

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Mediteranskim igrama. U susretu prvog kola skupine A Hrvatska je pobijedila Maroko 75:63 (17:16, 18:22, 26:11, 14:14). Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ante Tomić sa 15 koševa i 9 skokova, Luka Zorić sa 13 koševa, te Krunoslav Simon i Damjan Rudež koji su ubacili po 10 koševa. U suparničkim redovima najviše koševa su ubacili Abdelhakim Zouita (14) i Mohamed Kamal Hachad (10). U susretu drugog kola hrvatske košarkaše očekuje nastup protiv Grčke, 29. lipnja.

Odbojkašice su u susretu 1. kola B skupine mediteranskog turnira svladale Francusku s 3:1 (25:16, 24:26, 25:16, 25:12). Hrvatice u ponedjeljak igraju s Alžirom, a u utorak je na rasporedu susret s Talijankama, koji će odlučiti o prvom mjestu u skupini i izbjegavanju Turske u polufinalu.

Prvi dan jedriličarskih nadmetanja obilježio je slab vjetar. Odjedrena su dva plova za muški 470, te po jedan za ostale klase. U muškom 470 Fantela/Marenić su četvrti, Tonči Stipanović u Laseru je treći, a Tina Mihelić u Laser Radialu zauzima četvrto mjesto. U ženskom 470 vrtjele su se radi penala na startu i Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) koje taj zaostatak nisu uspjele nadoknaditi, pa su ušle devete u cilj.

Hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice upisali su pobjede u današnjim susretima po skupinama. Stolnotenisači su bez većih problema u drugom kolu skupine 2 porazili Alžir 3:0. Ovom pobjedom hrvatski stolnotenisači su izborili plasman u četvrtfinale u kojem će igrati protiv Turske. Djevojke su također izborile nastavak natjecanja pobjedama protiv Srbije 3:1, te protiv Albanije 3:0 osvojivši prvo mjesto u skupini 3.

Hrvatski strijelac Petar Gorša osvojio je osmo mjesto u finalu malokalibarske puške na 10 metara s pogođenih 690.1 krugova. Bjelovarčanin je u jučerašnjem prvom krugu kvalifikacija bio četvrti s 593 kruga, no danas je jako pokvario plasman i s 588 krugova ušao u finale kao osmi. U finalu je ostao osmi s ukupno pogođenih 690.1 krugova. Na streljani trapa danas je bio prvi krug kvalifikacija nakon kojeg je naš prvi adut Josip Glasnović sedmi s 72 pogođenih meta. Prvo mjesto drži Amici iz San Marina s 74 mete, drugo mjesto drže tri trapista s po 73 pogođene mete i Josipa Glasnovića sutra čeka teška zadaća ako želi medalju. Njegov brat Anton Glasnović zauzima 26. mjesto s 69 pogođenih glinenih golubova.

Hrvatski boksač Borna Katalinić pobijedio je u dvoboju osmine finala kategorije do 69 kilograma na Mediteranskim igrama u Pescari Talijana Alessandra Marzialia s 6:3 u bodovima. Bornu u četvrtfinalu čeka Marokanac Malika Khalsi, a ukoliko upiše pobjedu osvojit će brončanu medalju i ponoviti uspjeh s prošlih Igara u Almeriji kada je također bio treći.

28.06.2009. 23:17:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh