« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
UBOJSTVO KOD KRIŽEVACA

Živog ga zapalili iz koristoljublja?

Koristoljublje je motiv ubojstva 71-godišnjeg umirovljenika čije je izgorjelo truplo pronađeno prije tjedan dana u šumi u blizini Križevaca

Fotografija vijesti
Više o

ubojstvo

,

Križevci

,

šuma ravenščica

,

koristoljublje

Policija za taj zločin sumnjiči nevjenčane supružnike s hrvatskim državljanstvom rodom iz Bosne i Hercegovine, prenosi Hina. Policijska istraga otkrila je da su 32-godišnjak i godinu dana starija žena, nakon višetjednog planiranja, 31. siječnja preko oglasa za druženje u stan na Peščenici namamili imućnijega 71-godišnjeg Hrvoja Filipovića, a zatim mu u čašu soka usuli medikamente te ga omamljenog iznijeli iz stana i posjeli na stražnje sjedalo njegova BMW-a.

Na putu do mjesta zločina osumnjičeni se muškarac zaustavio na benzinskoj postaji na istočnom djelu grada, izvadio kreditnu karticu iz džepa omamljenog umirovljenika i njome kupio kanistar i 16 litara benzina. Muškarac, koji je policiji otprije poznat po 30-ak imovinskih kaznenih djela, dovezao se na područje Križevaca zvano Ravneščica, u blizni mjesta u kojem ima prijavljeno prebivalište. Iznio je žrtvu van, odnio je do šumskog puta, polio benzinom, zapalio i BMW-om otišao u njezin stan u Novom Zagrebu te ukrao videokameru i fotoaparat. Zatim se vratio u stan na Peščenicu, gdje je oprao svoju odjeću kako bi uništio forenzičke dokaze.

Sljedećih je dana žrtvinim kreditnim i bankovnim karticama kupovao tehničku robu i podizao veće, zasad neutvrđene novčane svote. Uzrok smrti i identitet žrtve nisu se mogli utvrditi na ostacima karboniziranog trupla, no tragovi i pronađeni nakit upućivali su na to da je žrtva boljega imovinskog statusa. Policija je utvrdila da je riječ o muškarcu, a zločin je zatim povezala s nestankom 71-godišnjaka.

Nije utvrđeno je li umirovljenik iz Zagreba živ zapaljen. Policija je pozvala građane da prijave ako sličan model ubojstva prepoznaju u nekim drugim neriješenim slučajevima. Dvoje osumnjičenih privedeno je istražnome sucu u Koprivnici. Za muškaracem je bila raspisana tjeralica zbog izbjegavanja odlaska u zatvor, a njegova nevjenčana supruga dosad nije bila kazneno prijavljivana.

09.02.2011. 16:47:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh