« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
PADA SNIJEG

Zimski uvjeti na cestama u Gorskom kotaru

Snijeg pada i u Lici, no zasada nema posebnih ograničenja za pojedine skupine vozila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

Gorski Kotar

,

HAK

,

stanje na cestama

,

zimski uvjeti

,

magla na cestama

Zimski uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, u Lici uz snijeg i magla, a u Hrvatskom primorju bura, javlja Hrvatski autoklub (HAK) i upozorava vozače da na put kroz Gorski kotar i Liku ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru, uključujući A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo.

Snijeg pada i u Lici, no zasada nema posebnih ograničenja za pojedine skupine vozila, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski.

Magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost u Lici, posebice na dionicama autoceste A 1 od čvora Bosiljevo do tunela Mala Kapela, te od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, a jak vjetar puše na dionici između čvorova Skradin i Prgomet.

Zbog bure je na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene i na Krčkom mostu zabranjeno prometovanje za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a između Bakra i Senja i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog prosvjeda prekinut je promet na D 2, Podravskoj magistrali u mjestima Ludbreg, Virovitica i Nova Bukovica te na državnoj cesti D 34 u Čadavici.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split. Ostali trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

04.03.2010. 07:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh