« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PACIJENTICA STABILNO

Žena koju su ozlijedile krhotine MiG-ova prebacuje se na Rebro

Marija Klipa zadobila je jučer prijelom lijeve nadlaktice te je tijekom operacije rasprsnuta kost djelomično rekonstruirana - neće biti amputacije

Žena koju su ozlijedile krhotine MiG-ova prebacuje se na Rebro
Žena koju su ozlijedile krhotine MiG-ova prebacuje se na Rebro (Mario Pušić/CROPIX )
Više o

nesreća

,

mig 21

,

kompozitni materijali

,

Krešimir Pavlovski

,

Jone Samuelsen

Marija Klipa koja je jučer s teškim tjelesnim ozljedama zadobivenim od krhotina zrakoplova koji su se srušili kod Plaškog zbrinuta u Općoj bolnici u Ogulinu bit će danas poslije podne prevezena u Klinički bolnički centar Zagreb (Rebro).

Šef Službe za kirurgiju iz Ogulina dr. Igor Tripalo kazao je da je pacijentica osim teške ozljede ruke zadobila i ozljedu lijevog kuka i trbuha, ali s manjim stranim tijelima što je sve jučer kirurški zbrinuto, te lakšu ozljedu glave. Kazao je da se pacijentica premješta u drugu bolnicu na zahtjev njene kćeri.

"Pacijentica je danas stabilno i dobro se oporavlja", izjavio je dr. Tripalo. Marija Klipa zadobila je jučer prijelom lijeve nadlaktice te je tijekom operacije rasprsnuta kost djelomično rekonstruirana, čime je kako je jučer kazao kirurg Zlatko Grbačić, otklonjena potreba za amputacijom ruke.

Glasnogovornik Ministarstva obrane Goran Grošinić obavijestio je medije da ministar obrane Branko Vukelić otkazuje ranije najavljeni posjet pacijentici u ogulinskoj bolnici.

Očevid još uvijek u tijeku

Pirotehničari Inžinjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske i kriminalistički tehničari izašli su danas na brdo Hum kod Plaškog na očevid mjesta jučerašnjeg pada dvaju vojnih zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kazao je sudac istražitelj Mladen Kosijer pred odlazak na mjesto očevida.

Zadatak im je danas fiksirati tragove na tlu, gdje se što nalazi od dijelova zrakoplova, a potom će se sakupiti dio dijelova radi naknadnog vještačenja, kazao je Kosijer. Potom će se radi utvrđivanja uzroka nesreće uz druge istražne radnje i saslušati osobe koje mogu pomoći u utvrđivanju uzroka nesreće. "Uz te informacije i prikupljene materijalne dokaze ustanovit ćemo je li uzrok pada zrakoplova bio ljudski faktor ili tehnički kvar te u jednom i drugom slučaju odlučiti postoje li elementi za utvrđivanje nečije kaznene odgovornosti i daljnjeg progona ili ne", kazao je Kosijer.

Napomenuo je da su dijelovi dva MiG-a 21 rasprostranjeni na velikom prostoru pa očevidne ekipe čeka velik posao. Zato Kosijer ne vjeruje da bi danas posao fiksiranja tragova mogao biti završen i da bi mogao danas dati informacije oko utvrđivanja uzroka nesreće. (hina/metro-portal)

24.09.2010. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh