« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
WTF?!

Zemlje eurozone morat će žrtvovati dio suverenosti

Angela Merkel krenula je smjerom koji teorije zavjera već godinama proglašavaju pravim ciljem EU

Angela Merkel upozorava
Angela Merkel upozorava (Arhiva)
Više o

Europska unija

,

Angela Merkel

,

eurozona

,

suverenost

,

predaja suverenosti

Njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je izjavila kako smatra da zemlje članice eurozone moraju biti spremne žrtvovati dio suvereniteta i prepustiti kontrolu europskim institucijama u nekim političkim domenama ako uistinu žele prevladati svoju dužničku krizu i ponovno privući strane investitore.

Njezina izjava uslijedila je dva mjeseca prije sastanka europskih čelnika u Bruxellesu gdje će se raspravljati o poduzimanju koraka prema takozvanoj 'fiskalnoj uniji'.'Čini se da uspijevamo pronaći zajednička rješenja tek u trenucima kada se nalazimo iznad provalije. No čim pritisak popusti, ljudi žele ići dalje vlastitim putem. Mislim da moramo spremno prihvatiti činjenicu da Europa ima zadnju riječ kada je o određenim područjima riječ. U protivnom nećemo biti u stanju nastaviti s njezinom izgradnjom', rekla je Merkel.

'Ne moramo uvijek odustati od nacionalne prakse, no moramo biti kompatibilni, jer u ovome trenutku vlada kaos. Moramo spremno prekinuti s prošlošću kako bismo mogli ići dalje. Ja sam na to spremna', kazala je.

23.04.2013. 04:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh