« Ekosfera
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SUPER!

Zeleni bicikl koji čuva prirodu i čisti zrak

Zeleni bicikl koji čuva prirodu i koji čisti zagađeni zrak - pomoću sunčeve svjetlosti proizvodi energiju potrebnu za pokretanje fotosintetske reakcije

Zeleni bicikl za čišćenje zraka
Zeleni bicikl za čišćenje zraka (Automania)
Više o

bicikl

,

čišćenje zraka

,

Lightfog Creative & Design Company

Jeste li znali da bi se na tržištu uskoro mogao pojaviti bicikl koji čisti zrak?! S Tajlanda dolazi ideja o biciklu koji čisti zagađeni gradski zrak za vrijeme vožnje.

Takav bicik ideja je dizajnerskog studia Lightfog Creative & Design Company koji želi bicikl učiniti još većim prijateljem prirode. Iako se tehnički detalji još uvijek razrađuju, bicikl bi trebao raditi tako da okvir pomoću sunčeve svjetlosti proizvodi energiju potrebnu za pokretanje fotosintetske reakcije.

Između upravljače smjestili bi filtere koji bi čistili zrak i usmjeravali ga prema vozaču. Bicikl bi trebao proizvoditi čisti zrak i onda kada njegov vlasnik prestane okretati pedale i parkira svoje zeleno vozilo.

To bi činio pomoću malog motora koji bi pokretala baterija. Direktor Lightfoga Silawat Virakul izjavio je kako bi vožnja biciklom smanjila gužve u gradu, a biciklu bi dala još veću vrijednost.

Više o ovoj sjajnoj ideji pročitajte na portalu Automania.hr

18.10.2017. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh