« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PETAK I SUBOTA

Zelena akcija poziva na 'Posvećenje biciklističkog proljeća'

Prvi skup o biciklizmu će obuhvatiti mnoge teme vezane uz biciklizam i biciklističku kulturu u Hrvatskoj i svijetu

(Shutterstock/ilustracija)
Više o

Zelena akcija

,

biciklizam

,

zagreb-info

,

bicikl

,

Posvećenje biciklističkog proljeća

,

Biciklopopravljaona

,

biciklistička kultura

Udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija pozvala je građane na prvi skup o biciklizmu pod nazivom "Posvećenje biciklističkog proljeća", stoji u današnjem priopćenju te udruge.

"Posvećenje biciklističkog proljeća" obuhvatit će mnoge teme vezane uz biciklizam i biciklističku kulturu u Hrvatskoj i svijetu, a organizatori najavljuju i dokumentarne filmove o biciklizmu te videointervju s Aleksandrom Flakerom o njegovu putovanju biciklom uz Jadransko more do Crne Gore i kroz Bosnu i Hercegovinu 1940. godine.

Dvodnevni skup održavat će se danas i sutra u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1, a udruga će predstaviti rad Biciklopopravljaone te mnoge biciklističke teme.

U subotu, 17. travnja, u 11,30 sati sa Zrinjevca će u organizaciji Zelene akcije krenuti i biciklijada, nakon koje će udruga u svojim prostorijama iscrpljenim biciklistima ponuditi okrjepu, a skup će završiti veselicom na koju su pozvani svi sudionici.

Od kolovoza 2009. komunalni servis Biciklopopravljaona, koji djeluje u prostorijama Zelene akcije, jedanput na tjedan, četvrtkom od 17 do 20 sati, besplatno popravlja bicikle. Vlasnici bicikala sudjeluju u njihovu popravljanju, a volonteri ih uče kako popraviti osnovni kvar, kažu u Zelenoj akciji.

U "Plavu knjigu" dojmova dosad se upisalo gotovo 180 biciklista, a u udruzi naglašavaju kako je Biciklopopravljaona i mjesto druženja onih koje povezuje ljubav prema biciklu i biciklizmu. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 15:45:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh