« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZAGREB

Na Cvjetnom trgu slavi se 40. dan planeta zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Cvjetni trg

,

Dan planeta Zemlje

,

zagreb-info

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu od jutra se proslavlja 40. dan planeta Zemlje, 22. travnja, u organizaciji tvrtke Ecogreen Europe, Ivanić Grada i Udruge studenata biologije BIUS.

Direktor proslave i programa 40. dana planeta Zemlje, specijalist održivog razvitka Robert Kakarigi iz tvrtke Ecogreen Europe istaknuo je da su se na Cvjetnom trgu okupili predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora koji se brinu o okolišu, našem planetu i zdravlju ljudi.

Želimo potaknuti ljude na razmišljanje o smanjivanju utjecaja na okoliš - mnoge organizacije, čak i velike tvrtke okreću se tzv. korporativnoj odgovornosti, brinu o zaštiti okoliša i o svojim djelatnicima i upravo te tvrtke će kasnije u sklopu održivog razvitka biti spremne za ono što propisuje Europska unija, rekao je.

Kakarigi je pozvao premijerku Jadranku Kosor i predsjednika Ivu Josipovića da iskoriste svoje ovlasti i potaknu raznim zakonima i subvencijama proizvodnju zelenih tehnologija u Hrvatskoj jer je hrvatska budućnost, smatra, upravo u izvozu takvih proizvoda: u proizvodnji elektromotora, decentraliziranih sustava za pročišćavanje voda, čistoj proizvodnji energije i dr. ali i u ekološkoj poljoprivredi i održivom turizmu, u kojima Kakarigi vidi radna mjesta za svih 317 tisuća nezaposlenih hrvatskih državljana.

Na današnjoj proslavi pod nazivom "Planet Zemlja na Cvjetnom" okupili su se i predstavnici Turističke zajednice grada Ivanić Grada i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtnika iz Ivanić Grada i okolice Zagreba koji predstavljaju ljekovito i začinsko bilje, proizvode od buče, ekološke biljne prerađevine, obuću za folklor i proizvode od lana i tkalačku radionicu. Predstavljaju se i velike tvrtke koje imaju "zeleni" program.

Obilježavanje 40. dana planeta Zemlje nastavlja se događanjima do 25. travnja, među kojima će, u subotu 24. travnja, biti organizirano čišćenje Medvednice i proslava na Puntijarki. U četvrtak, 22. travnja, na sam Dan planeta Zemlje, u Novinarskom domu gradonačelnik Ivanić Grada Boris Kovačić sa suradnicima predstavit će napredne projekte održivog razvoja grada.

 

17.04.2010. 17:45:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh