« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ZAKONITI PERFORMANS

Zelena akcija oslobođena krivnje za prekršaj odlaganja opasnog otpada

Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Kata Gojević rekla je kako u ministarstvu ne komentiraju nepravomoćne presude

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zelena akcija)
Više o

Zelena akcija

,

opasni otpad

,

Tomislav Tomašević

,

Ministarstvo okoliša

,

odlaganje otpada

Nevladina udruga za zaštitu okoliša "Zelena akcija" i njezin predsjednik Tomislav Tomašević danas su na zagrebačkom Prekršajnom sudu nepravomoćno oslobođeni krivnje za prekršaj odlaganja opasnog otpada ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, priopćeno je iz te udruge.

Tomašević je podsjetio da je Ministarstvo podnijelo prekršajnu prijavu protiv Zelene akcije i njega nakon izvođenja prosvjednog performansa, koji je uključivao i tzv. "umjetničku instalaciju pedesetak limenki boja i lakova u obliku upitnika".

"Lani smo, 12. ožujka od 11 do 17,30 sati, na taj način upozoravali na problem neprovođenja Zakona o otpadu, zbog čega Zagrepčani nisu imali gdje odlagati otpadnu ambalažu boja i lakova", rekao je predsjednik Zelene akcije.

Tomašević je izjavio kako je sutkinja Sofija Babić danas ustvrdila da se radilo o performansu u kojemu je udruga upozorila na onečišćenje okoliša, a ne o prekršaju zbog kršenja Zakona o otpadu.

Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Kata Gojević rekla je kako u ministarstvu ne komentiraju nepravomoćne presude. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 18:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh