« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
KORPORATIVNA PRAVDA

Zelena akcija izvela performans "Profit vama, zagađenje nama?"

Aktivisti su danas su u povodu Europskog dana akcije za korporativnu pravdu na križanju Gajeve i Bogovićeve ulice u Zagrebu održali prosvjedni performans

Zeleni su sakupljali potpise
Zeleni su sakupljali potpise (CROPIX)
Više o

Zelena akcija

,

zaštita okoliša

,

performans

,

korporacije

Skupljali potpise za peticiju kojom se zahtjeva da korporacije registrirane u Europskoj uniji i u poslovanju izvan EU poštuju visoke standarde u zaštiti okoliša i ljudskih prava. Aktivisti Zelene akcije time su se, kako su priopćili, pridružili mnogim udrugama za zaštitu okoliša i ljudskih prava koje širom Europe na brojnim prosvjedima skupljaju potpise građana za peticiju.

Europski dan akcije za korporativnu pravdu koordinira Europska koalicija za korporativnu pravdu čiji je inicijator globalna mreža Friends of the Earth kojoj pripada i Zelena akcija. U priopćenju navode da je 10. studenoga prije 15 godina zbog korporacije "Shell" ubijen nigerijski aktivist Ken Saro-Wiwa, pa se na taj datum održavaju deseci prosvjeda širom Europe.

Aktivisti Zelene akcije održali su prosvjedni performans "Profit vama, zagađenje nama?" kojim su, kako navode, "ukazali na poznate primjere nekih korporacija iz EU koje u svom poslovanju izvan EU nisu poštivali visoke standarde u zaštiti okoliša i ljudskih prava kao što su Shell, BP, Bayer i ArcelorMittal. Bliži primjer Hrvatskoj je i korporacija Rockwool čijoj su tvornici u Potpićnu nadležne inspekcije nekoliko puta obustavljale rad zbog nepoštivanja hrvatskih propisa iz zaštite okoliša", navodi u priopćenju Zelena akcija. (hina/metro-portal)

10.11.2010. 16:53:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh