« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NE DAJU VARŠAVSKU

Zelena akcija i Pravo na grad prosvjedovali ispred središnjica SDP-a i HDZ-a

Oko 500 prosvjednika - građana i aktivista Zelene akcije i Prava na grad okupilo se danas pred sjedištem SDP-a na Iblerovom trgu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miscevic / CROPIX )
Više o

prosvjed

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Varšavska

Pred prosvjednike su izašli predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem i predsjednik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić.

Prosvjednici su izviždali čelnike SDP-a poručivši im kako oni zapravo "nisu ni pozicija u gradu niti opozicija u državi". Jedan od prosvjednika podsjetio je Milanovića na njegovu izjavu da je Bandić najbolji kandidat za gradonačelnika. "Ako nešto zamjerate, zamjerate s pravom. Želim vam svako dobro", kratko je rekao Milanović.

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević rekao je kako su od gradonačelnika Milana Bandića tražili ostavku jer je najodgovorniji za kaos u Varšavskoj, ali da ih on nije poslušao. "On za nas više ne postoji, on je gradonačelnik bez legitimiteta. On je fikus", kazao je Tomašević i dodao da pred stranačkim središnjicama prosvjeduju jer su mu SDP i HDZ omogućili da napravi to s Varšavskom i suodogovorni su za nastalu situaciju.

"SDP je dizanjem ruku omogućio da se dogodi što se dogodilo u Varšavskoj", naveo je Tomašević te ustvrdio kako se radovi u Varšavskoj ne smiju nastavati podsjetivši kako u njima sudjeluju gradska poduzeća koja plaćaju građani. Naglasio je kako su od Gradske skupštine tražili izvanrednu sjednicu kako bi se "riješio kaos" i da bi se gradski zastupnici izjasnili je li rampa za garažu usred pješačke zone javni interes.

U nastavku prosvjeda na Iblerovom trgu jedna od aktivistica Urša Raukar je pročitala proglas "Ne damo Varšavsku" koji je do sada potpisalo 150 javnih osoba ustvrdivši kako je Varšavska ulica postala simbol borbe za javni interes.

Potpisnici proglasa traže od ustanova da počnu uvažavati stavove građana i spriječe uzurpaciju javnog prostora, uništavanje kulturne baštine i prirodnih dobara u Hrvatskoj. "Ne damo Varšavsku", "Lopovi, lopovi" izvikivali su prosvjednici, a nakon prosvjeda na Iblerovom trgu, aktivisti su krenuli prosvjedovati i pred središnjicu HDZ-a. (hina/metro-portal)

16.07.2010. 20:19:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh