« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE

Zdravstveni problemi vide se na koži

Prema boji kože moguće je zaključiti kakve se bolesti kriju u tijelu, pa obratite pažnju

Što možemo zaključiti po boji kože
Što možemo zaključiti po boji kože (Arhiva)
Više o

koža

,

bolesti

,

boja kože

,

bijela koža

,

žuta koža

,

plava koža

Zrava i normalna koža treba biti glatka, čista, lagano vlažna i sjajna. Sve što odstupa od ove slike znači da se u vašem tijelu nešto događa, što se lijepo može prepoznati na našoj koži, najvećem organu tijela. 

Bijela koža ukazuje na pretjerani unos hrane životinjskog podrijetla, jer su masti i soli suzile krvne žile i kapilare. Uz to, mogući su problemi s limfom, slezenom ili jetrom.

Žuta će koža stručnom oku reći da je u pitanju jako povećan unos mrkve, mesa i jaja, a istovremeno ukazuje na probleme s bubrezima, jetrom i žuči. 

Crvenu kožu imaju ljudi koji unose previše jake, masne hrane prepune začina, šećera i to obilato zalijevaju alkoholom. Sve to je proširilo kapilare, a moguće su i bolesti pluća i organa za disanje. 

Ljubičasta koža govori o prevelikom unosu sokova, kemikalija u vidu aditiva i lijekova, pa se lako mogu pojaviti problemi s hormonima i probavom. 

Plava koža ukazuje na višak raznih stimulansa, šećera, alkohola i soli, pa su alkoholičari najčešće te boje, jer ova boja znači da je rad slezene, gušterače i jetre oslabljen.

Zelena koža posljedica je prevelikog unosa lijekova i kemikalija, a ukazuje na razvoj tumora, cisti i karcinoma.

Smeđa boja pojavljuje se kod probavnih smetnji, bolesti bubrega i sustava izlučivanja zbog prevelikog unosa šećera, masti i bjelančevina. 

25.08.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh