« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ROBA I NOVAC

Zbog zloporabe položaja privedene dvije osobe iz Đakovštine

Dvojica muškaraca su bez odobrenja vlasnika prerađivali uskladištene žitarice i uljarice, te ih potom prodavali na tržištu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

krivotvorenje

,

zloporaba položaja

,

Đakovština

,

istražni centar

Dvije odgovorne osobe iz Trgovačkog društva "Đakovština" d.d. iz Đakova privedene su večeras u istražni centar Županijskoga suda u Osijeku uz kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti, čime su oštetile Ravnateljstvo za robne zalihe te više pravnih i fizičkih osoba za više od 27,7 milijuna kuna, izvijestila je večeras osječko-baranjska Policijska uprava.

Osim njih, kazneno je prijavljeno još pet osoba zbog krivotvorenja službenih isprava.

Kriminalističkim istraživanjem u Trgovačkom društvu "Đakovština" d.d. iz Đakova utvrđeno je da su 61-godišnjak i 64-godišnjak iz Đakova koji su privedeni u istražni centar Županijskoga suda u Osijeku od 1. siječnja prošle godine do 25. siječnja ove godine uskladištene žitarice i uljarice bez odobrenja vlasnika preradili u svojim prerađivačkim pogonima, a zatim te proizvode prodavali na tržištu.

Novac su zatim iskoristili za poslovanje Đakovštine i tako oštetili Ravnateljstvo za robne zalihe te pravne i fizičke osobe. Utvrđeno je da je svih sedam prijavljenih osoba počinilo kazneno djelo krivotvorenja službenih isprava jer su na poticaj 64-godišnjaka "u zapisnike o izvršenom upisu unosile neistinite podatke o stanju državnih robnih zaliha" i takve zapisnike dostavljale Ravnateljstvu za robne zalihe.

Policija je priopćila da se u "Đakovštini" nastavlja kriminalističko istraživanje.

Iz te je tvrtke nestalo oko 3.000 tona pšenice i kukuruza, čime su oštećeni seljaci koji su robu predali u silose "Đakovštine". Tvrtka je u stečaju, a njezin se dug procjenjuje na 500 milijuna kuna, od čega državi duguje 50 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

04.02.2010. 19:48:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh