« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
hillary swank:

Zbog uloge sam poželjela naučiti letjeti

POGLEDAJTE VIDEO - film o legendarnoj avijatičarki Ameliji Earhart koju glumi sjajna Hillary Swank

(Getty Images)
Više o

Amelia Earhart

,

Hillary Swank

,

Amelia

U svom novom filmu 'Amelia', sjajna Hillary Swank glumi jednu od najpoznatijih žena u američkoj povijesti, legendarnu avijatičarku Ameliju Earhart. Uloga je to za koju Hillary nije očekivala da će je dobiti.

''Zatvorila sam scenarij i pogledala u pismo da budem sigurna da je poslano pravoj glumici. Nisam vidjela baš puno sličnosti između Amelije i mene'', skromno kaže dobitnica dvaju Oscara.

No, daleko od toga da Hillary nije dorasla ovom izazovu. Sama je htjela ići dalje u pripremi za film nego što su to tražili i htjeli filmaši. Otišla je na tečaj letenja kako bi se upoznala s avionom, ali ipak još nema licencu za pilota.

''Kako biste dobili dozvolu, morate letjeti sami, a očito me nisu htjeli pustiti samu. Nisu me htjeli pustiti ni da uzmem satove letenja, ali rekla sam da neću prihvatiti ulogu ako ne naučim letjeti'', hrabro kaže glumica.

Iako ne vidi sličnost između nje i lika koji glumi, Swank priznaje jednu strast koja je presudila da prihvati ulogu - strast za letenjem. Glumica kaže da je još kao dijete promatrala avione i pitala se 'Kamo to idu?'.

''Po cijele dane bih sanjarila o mjestima na koja čovjek može otići. Zatim bih uzela kartu i razmišljala o mjestima koja ja želim vidjeti''.

No, strast za letenjem nije bila dovoljna za istinsko utjelovljenje Amelije Earhart. Kako bi joj to uspjelo, Hillary je sate i sate provela istraživajući i vježbajući njezin naglasak i stil.

''Nabavila sam sve filmove o njoj koje sam mogla, kojih ima oko 16 minuta, i detaljno ih proučila. Ima oko 45 sekundi materijala kada nije znala da su kamere uključene, što je otkrilo kako zbilja govori, što mi je jako pomoglo'', otkriva Hillary.

Svladavanje naglaska bilo je posebno teško jer Earhart je govorila na vrlo specifičan način. Trebalo joj je više od osam tjedana da ga savlada i to je joj je bio najteži naglasak koji je morala naučiti.

Sad kad je njezin rad na 'Ameliji' završio, Swank kaže da bi voljela završiti tečaj letenja i jednog dana dobiti licencu za pilota.

Dok film ne dođe u hrvatska kina, pogledajte najavu:

Piše: Ned Ehrbar/Metro World News
27.10.2009. 19:07:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh