« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
UPOZORENJE HAK-A

Zbog snijega u Gorskom kotaru proglašeni zimski uvjeti

Zbog snijega u Gorskom kotaru proglašeni su zimski uvjeti što znači zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostali moraju imati zimsku opremu

Fotografija vijesti
Više o

snijeg

,

Gorski Kotar

,

HAK

,

stanje na cestama

,

zimski uvjeti

Zbog snijega koji pada i poledice zimski uvjeti, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu, važi u Gorskom kotaru na svim državnim, županijskim i lokalnim prometnicama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, javlja HAK.

- D3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-G. Jelenje-Kikovica,
- D32 Prezid-Delnice,
- D42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
- D203 Brod na Kupi-Delnice,
- D305 Parg-Čabar,
- D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,
- ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak
- ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk
- ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine
- ŽC5032 Crni Lug-G.Jelenje,
- ŽC5068 Hreljin-Fužine,
- ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Snijeg pada i u Lici, a mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj. Ima je na dionicama autoceste A2 Zagreb-Macelj, između Maclja i Zaboka i Zaprešića i Jankomira. Zbog niskih temperatura moguća poledica posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Županijska cesta (ŽC 5169) Bjelopolje-Donji Lapac, zbog poledice, otvorena je samo za osobna vozila.

Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas, 30. prosinca od 15 do 23 sata i u nedjelju 1. siječnja 2012. godine od 14 do 23 sata. Uoči blagdana Sveta Tri kralja, zabrana će biti u četvrtak, 5. siječnja, od 15 do 23 sata i u nedjelju, 8. siječnja, od 12 do 23 sata.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje.

Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

U Pločama je zatvorena Gračka ulica, zbog odrona. Obilazak je kroz grad.

Zbog opasnosti od urušavanja mosta zatvorena je lokalna cesta 50078 Bani- Zarečje- Kažel.
30.12.2011. 07:47:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh