« Studentski i mali sport
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SVI NA ROLANJE!

Rolerskim polumaratonom završio Hrvatski inline kup

Lijep vikend u Medulinu najbolje su iskoristili zagrebački roleri

Fran Borna Urban
Više o

Fran Borna Urban

,

inline kup

,

rolanje

Prošli vikend je u Medulinu održana posljednja utrka u polumaratonu Hrvatskog inline kupa. U jakoj konkurenciji vozača iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, dva vozača člana Inline kluba Zagreb potrvdila su primat najboljih hrvatskih vozača.

Među seniorima je to Silvio Mrkša, koji je osvojio drugo mjesto iza Miodraga Popovića iz Srbije te Fran Borna Urban prvim mjestom u kategoriji kadeta koji je u trci glavnog konkurenta ostavio za 5 km.

Slivio Mrkša, koji je inače i trener kadeta Fran Borne, najavio je za sljedeću godinu sudjelovanje u Austrijskom Inline kupu, te osvajanje tog kupa u kategoriji kadeta što bi bila priprema za sudjelovanje u najjačoj svjetskoj ligi,  Talijanskom kupu 2012. godine.

Sjajni rezultati zagrebačkih rolera mogu samo dodatno popularizirati ovaj zdrav i koristan sport, za kojeg u Zagrebu postoje prilično dobri preduvjeti. No, kao i svaki manji sport, rolanje treba snažniju podršku sportskih struktura i Grada, te jačih tvrtki koje se mogu promovirati i pomoći razvoju perspektivnih natjecatelja.

04.11.2010. 23:51:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh