« Studentski i mali sport
objavljeno prije 14 godina
EXTREME

I Zagrebački roleri na 24 sata Le Mansa

Veteranski tim KK Zagreb osvojio je 16. mjesto u svojoj kategoriji i 126. ukupno

Fotografija vijesti
Više o

Krešimir Dolenčić

,

Urban Jungle Crew

,

Concrete Jungle

,

biorazgradive vrećice

24 sata Le Mansa do sada je uglavnom bio poznat po čuvenim utrkama bolida, prototipova i automobilskih tvorničkih timova. No, već osmu godinu vozi se i 24 sata Le Mansa na rolama.

Utrka je podijeljena u nekoliko kategorija: Solo, Duo i timski, a tim predstavlja između 6 i 10 vozača. Cilj je u roku od 24 sata preći što više krugova na način da se štafetno predaje chip koji prolaskom kontrolne točke registrira broj krugova.

Ove je godine po prvi put nastupila i skupina rolera iz Hrvatske koji su se kao dio veteranskog (35+) tima Croser borili sa ostalih 596 ekipa i 5800 vozača iz 28 zemalja.

U utrci za što boljim rezultatom uspjeli su prijeći 606 km odnosno 145 krugova, uz zavidnu prosječnu brzinu od 25,1 km/h. To je bilo dovoljno za odlično 16. mjesto u kategoriji veterana te 126 ukupno.

Nije bitna samo utrka, ovo je nezaboravan događaj, s odličnim druženjima, koncertima, sve u svemu nezaboravno iskustvo.
Rene Urban, natjecatelj veteran

Inače, staza Bugati vrlo je zahtjevna zbog duge uzbrdice od 600 m koja završava ispod čuvenog luka Dunlop, nakon kojeg kreće jurnjava nizbrdicom brzinama do 90 km/h, te ulazak u zavoj koji mnogi natjecatelji nisu uspjeli proći.

Osim same utrke, ovaj događaj je nezaboravan i specifičan po 24-satnom druženju, bezrezervnom pomaganju protivničkih vozača, fešti, koncertima te druženju svih timova. Prema riječima jednog od naših natjecatelja Renea Urbana, utrka je bila nezaboravno iskustvo koje svi žele ponoviti sljedeće godine.

Prvo mjesto u ukupnoj konkurenciji osvoji je Powerslide Team s pređenih 870 kilometara, najbolji veterani iz Fila Black Ice odvozili su 756 kilometara, a pravi heroj je pobjednik pojedinačne utrke Tonyo Solo iz Japana koji je, neprekidno vozeći 24 sata, uspio prijeći čak 562 kilometra. Studentsku je kategoriju osvojila ekipa Evil Steam s prijeđena 673 kilometra.

01.07.2010. 16:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh