« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
ZATVARANJE

Završene 65. Dubrovačke ljetne igre

Opera gala koncertom Zagrebačke filharmonije i dodjelom nagrada Orlando glumici Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu završile su 65. Dubrovačke ljetne igre

Zastava je spuštena
Zastava je spuštena (DLJI)
Više o

65. DLJI

,

Dubrovačke ljetne igre

,

svečano zatvaranje

Dubrovačke ljetne igre zatvorene su koncertom Zagrebačke filharmonije, uz nastup baritona Željka Lučića i sopranistice Lane Kos, ispred crkve sv. Vlaha ravnao je maestro Ivo Lipanović, a program je u cijelosti bio posvećen Giuseppeu Verdiju, jednom od najvećih opernih skladatelja svih vremena.

Izvedene su uvertira opere 'Moć sudbine' (La forza del destino ), baletna glazba iz opere 'Macbeth', dok je bariton Željko Lučić izveo ariju Eri tu iz 'Krabuljnog plesa' (Un ballo in maschera ), O prodi miei iz 'Nabucca' i ariju kralja iz opere 'Macbeth', a Lana Kos ariju Violette E strano iz'Traviate'. Zajedno su izveli duet Madamigella Valéry također iz'Traviate'.

Nagradu Orlando za najbolju izvedbu u dramskom programu Neva Rošić dobila je za ulogu dadilje uShakespeareovom 'Romeu i Giulietti', dok je Hrvatski barokni ansambl dobio Orlanda za glazbu. Nagrade, koje za najuspješnija dostignuća na Dubrovačkim ljetnim igrama dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija, dobitnicima je uručio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Najstarija hrvatska kulturna manifestacija ove je godine okupila gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta koji su u 47 dana na 17 scenskih i ambijentalnih lokacija, izveli 79 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa, a izvedbe glavnoga i popratnih programa pogledalo je oko 60 tisuća gledatelja.

26.08.2014. 12:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh