« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
KULTURA

Zatvoren šesti Periskop

Prezentacija rada Natalije Pintarić i predstava Rob3rta zatvorile šesti Periskop

Gotov je 6. Periskop
Gotov je 6. Periskop (Arhiva)
Više o

Periskop

,

6. Periskop

Šesti festival suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop, završio je u subotu u Rijeci prezentacijom rada "Raskrasit mir/ Oboji svijet" cirkuske umjetnice Natalije Pintarić i izvedbom predstave "Rob3rta" Roberte Milevoj.

U izvedbenom dijelu je festival donio šest predstava. Odvijao se u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i Omladinskom kulturnom centru Palach u Rijeci.

Natalija Pintarić iz kolektiva Cirkorama je provela posljednjih deset dana u Rijeci na 'cirkuskoj rezidenciji' razvijajući svoj prvi autorski solo projekt. Roberta Milevoj je predstavila nastavak svojih solo radova koji se bave odnosom izvedbe i koreografije. Nakon predstava "Roberta, Roberta", "Opet Roberta", izvela je predstavu "Rob3rta".

U izvedbenom dijelu programa bile su i predstave Zagrebačkog plesnog ansambla "Gore", "Ana, Balla" Anike Cetine, istraživački autorski plesni projekt "Individue(t)" Lare Frgačić i Endija Schrottera. Izvedene su i predstava "Iskrenje: Duodrama za čovjeka i trapez" kolektiva Tricycle Trauma te "Klown" Matee Bilosnić.

Popratni program ovogodišnjeg Periskopa bavio se novim cirkusom - izvedbenom umjetnošću koja obuhvaća spektar vještina i umjetnosti, od vještina poput žongliranja, kontorcionizma, trapeza, akrobacija, klauniranja do kombinacija s lutkarstvom, glumom, suvremenim plesom, multimedijalnim projektima, glazbom.

Organizator je udruga Prostor Plus.

05.09.2021. 18:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh